Alexandra (tv) og Anne Sophie Gerstorf har boet på Christiansminde, siden deres forældre købte rideskolen og renoverede den i 2004. Ingrid Rimestad (th) har boet på rideskolen i fem år. Søstrenes far, Ulrik Gerstorf Sørensen, var tidligere landstræner for Norge, og Ingrid flyttede her til for at træne hos ham. Foto: Grethe Bo

Alexandra (tv) og Anne Sophie Gerstorf har boet på Christiansminde, siden deres forældre købte rideskolen og renoverede den i 2004. Ingrid Rimestad (th) har boet på rideskolen i fem år. Søstrenes far, Ulrik Gerstorf Sørensen, var tidligere landstræner for Norge, og Ingrid flyttede her til for at træne hos ham. Foto: Grethe Bo

Døtre sadler om: Nu skal der fokus på hestehygge og glade børn

Første ændrede de navnet til det rummelige og kærlige Christiansminde. Og så tog de hul på at føre deres egne visioner for fremtiden ud i livet

Af
Grethe Bo Madsen

Corona får skyld for meget, men i hvert fald et sted i Skanderborg er den uvelkomne virus været springbræt til en god nyhed. På Skanderborg Ridecenter - som nu hedder Christiansminde Ridecenter - har de to søstre, Anne Sophie på 20 år og Alexandra på 24 år nemlig overtaget seletøjet fra deres forældre og står fremover for den daglige drift af rideskolen.

I starten af corona-krisen kom de to hjem fra USA, ikke fordi de skulle tage fast ophold i Danmark, da de var i fuld gang med at dygtiggøre sig på hesteryg, men fordi der var et stort hesteshow i Herning. Men lige med et lukkede grænserne verden over.

Corona-rastløshed

"Inden vi kom hjem, havde vi talt med vores forældre om, at vi måske gerne ville igang med at sælge heste, men de synes, vi skulle have noget mere erfaring og dygtiggøre os noget mere.."

"Men da coronakrisen for alvor begyndte at lukke samfundet ned, ja, så var vi jo fanget. Og så gik der ellers total corona-rastløshed i den, for hvad skulle vi lige tage os til," fortæller de to piger, der har redet og arbejdet med heste siden de var helt små og også har redet på landsholdet.

For at få tiden til at gå, begyndte de at hjælpe til på ridecentret. De kastede sig også ud i forskellige renoveringsprojekter, kalkede mure og havde gang i murerskeer og mørtel, og prøvede sig frem med at renovere murværk i staldene. Og det gav blod på tanden efter mere ansvar.

"Vi var jo nødt til at foretage os et eller andet fornuftigt, og så foreslog vores far, om ikke det var noget for os at overtage den daglige drift af rideskolen," fortæller Alexandra, der ikke er helt bleg i forhold til iværksætteri og innovation, da hun har en uddannelse fra IBA i Kolding, hvor fokus netop er på at drive en virksomhed. Desuden har hun af egen interesse brugt meget tid på at få erfaring med markedsføring via sociale medier.

Heste og ridning har fyldet rigtig meget i Anne Sophie (billedet) og Alexandras liv lige fra de som helt små begyndte at ride. Begge har opnået topplaceringer, også internationalt, på både pony og hest og været en del af det danske ungdomslandshold i dressur. Foto: Grethe Bo

Heste og ridning har fyldet rigtig meget i Anne Sophie (billedet) og Alexandras liv lige fra de som helt små begyndte at ride. Begge har opnået topplaceringer, også internationalt, på både pony og hest og været en del af det danske ungdomslandshold i dressur. Foto: Grethe Bo

Masser af nye ideer

Noget af det første, de to søstre besluttede, var at ændre navnet til Christiansminde.

"Vi vil gerne gøre det til vores eget sted. Vores forældre drev rideskole med meget fokus på et elitemiljø. Der vil vi gerne favne bredere. Der skal mere fokus på hygge med hestene, og på det dejlige i at omgås heste. Navnet Christiansminde er lidt mere rundt og kærligt og har en god klan, synes vi. Et fristed hvor det er rart at være. Stedet er for øvrigt også tidligere kendt som Christiansminde," forklarer Anne Sophie.

Hun blev student sidste sommer, og egentlig havde planer om at begynde uddannelse snart. Det er dog lige sat på standby i en periode, mens de to søstre får sat deres nye liv som virksomhedsledere på skinner.

"Det skal der nok blive tid til senere. Lige nu er det vigtigste for os at få udbredt kendskabet til, at det nu er os to søstre, der driver elevskolen, og at vi altså har en masse nye og anderledes ideer om, hvordan det skal være," understreger hun.

Og det er netop de nye ideer, de to nu er i fuld gang med at sætte i system.

"Nu er det os, der har ansvaret for ridecenteret, og vi gør det anderledes, end vores forældre har gjort. Blandt andet er det vores ambition, at skabe et samvær omkring hestene, ja, du kan godt kalde det en livsstil, så eleverne får lyst til at blive ved med at ride. Mange stopper, når de kommer i op i teenageårene, fordi der er så meget andet, der trækker. Vi håber, at kunne skabe et miljø og fællesskab her, så de bliver ved med at have glæde af fællesskabet her. Heste er så vigtig en del af vores eget liv, og den glæde og energi, vi selv oplever gennem hestene, den vil vi gerne give videre til ridepigerne i elevskolen," konstaterer Alexandra.

Ponytuben viser teorien

Noget af det nye, de to søstre har fundet på, sammen med Ingrid Rimestad, der bor på ridecenteret, og hjælper til på ridecenteret som frivillig, er YouTube-kanalen 'Ponytuben', hvor de gennem korte videoklip demonstrerer noget af teorien bag det at gå til ridning. det kan for eksempel handle om opsadling, strigling eller forberedelse til stævner.

"Vi ved jo godt, at elevrytterne ikke kommer her, for at høre kedelig teori i stalden. de vil bare gerne op på hesten og ud at ride. Med 'Ponytuben' har vi skabt et online univers, hvor de kan lære teorien, så de er godt klædt på, når vi mødes i elevskolen. Vi kan allerede nu se, at nogen af dem, der har bøvlet med for eksempel opsadling, lige pludselig kunne det hele," fortæller de tre.

Planen er at supplere Ponytuben med månedlige teoriaftener, hvor det også skal være hyggeligt at være med og at introducere månedens tema forklaret gennem en række sammenhængende korte videoer.

"Vi forsøger at være der, hvor nutidens børn og unge er, nemlig på sociale medier, og så formidle vigtig viden den vej. Det oplever vi har en større effekt end almindelig teoriundervisning på staldgangen," er Alexandra og Anne Sophie enige om.

Ud over undervisningen i elevstalden, bruger Anne Sophie og Alexandra i øjeblikket kræfterne på at få struktureret de mange ny tiltag.

Fællesskabet er vigtigst

"Vi vil gerne være innovative. Rideskoler bliver lidt hurtigt mange steder til at man bare rider rundt og rundt. Der vil vi altså noget mere. For os har det været fantastisk at have hestene at gå op i, det er bare noget der gør en glad i hverdagen og giver en masse god energi. Det kan vi også se på pigerne i elevskolen," forklarer Alexandra.

"Men mange forældre går jo ikke lige ud og køber en hest. Og det er faktisk kernen i det, vi gerne vil, nemlig i stedet at skabe et fællesskab for dem her, hvor de kan blive ved med at gå op i heste og være del af et hyggeligt netværk bygget op omkring ridning og heste."

FAKTA

Christiansminde Ridecenter

Skanderborg Ridecenter har skiftet navn til Christiansminde Ridecenter

Det er søstrene Anne Sophie og Alexandra Gerstorf der har overtaget ansvaret for ridecentret og står for den daglige drift.

Ridecenteret har i øjeblikket plads til nye elever

Læs mere om ridecenteret på facebook.com/ChristiansmindeRidecenter

Publiceret 22 June 2020 19:30