Jonas Schmidt - som nogen sikkert husker i rollen som den højtskrydende Dolph - tog turen i svævebanen i stiv arm og med et kæmpegrin. Foto: Michael Wulff

Jonas Schmidt - som nogen sikkert husker i rollen som den højtskrydende Dolph - tog turen i svævebanen i stiv arm og med et kæmpegrin. Foto: Michael Wulff

TV: Og action:

Kendte tv-stjerner indtager Gudenåen

Villum & Schmidt har i flere år besteget bjerge og rejst i hele verden. I år bliver de hjemme på Gudenåen for at skabe tv-dokumentar

Af
Michael Wulff

GUDENÅEN "Kunne I tænke jer at prøve makker-redning i våddragter," spørger folkene på Ry Outdoor 365 de to kendte gæster, som netop har fortøjet deres kano, filminstruktør Tomas Villum Jensen og komikeren Jonas Schmidt.

"Hvis vi kommer gennem prusikklatring, lodret dart og svævebanen, så er vi 'hjemme på gården'," lyder svaret fra de to.

Villum & Schmidt har gennem flere år skabt tv-dokumentar til kanalen dk4.dk.

Herlige Gudenå

I år har parret valgt at fokusere på det hjemlige, for at vise os, hvad danskerne har af muligheder for oplevelser i deres eget land.

Derfor padler de i kano i kølvandet på journalisten, globetrotteren og forfatteren Hakon Mielche, som tilbage i 1935 som en af de første tog alle 176 kilometer Gudenå fra udspringet ved Tørring nær Horsens til Randers.

MØD VILLUM & SCHMIDT I VIDEOEN HERUNDER

Isvand

Undervejs besøger Villum & Schmidt og deres kamera-hold steder, som de finder ekstra interessant.

I Ry hoppede de i land ved Ry Outdoor 365, hvor Gudenåen summede af aktivitet med folk i våddragter, mens andre skød med bue og pil.

"Vi har også været i vandet," fortæller Tomas Villum.

"Ja, det er 7 grader. Jeg kalder det isvand," kommer det fra Jonas Schmidt, inden han får en sele på og bliver hejst op i en svævebane over Fiskerhytten, som Outdoor 365 holder til i.

"Er vi enige om, at du slipper på GO, altså 1-2-3-GO," brøler Schmidt oppe fra trækronerne med en stemme, der til forveksling lyder helt som Dolph. Og så kommer han drønende, mens fotograferne forsøger at følge med.

Turen ender Sankt Hans Aften i Randers, og så skal der klippes film, så danskerne kan se Gudenåens herligheder inden længe.

Publiceret 21 June 2020 11:30