Ejer Bavnehøj er 'på programmet' til vandreturen 30. juni. Pressefoto

Ejer Bavnehøj er 'på programmet' til vandreturen 30. juni. Pressefoto

Kom med på 10 dejlige og lokale naturture

Skanderborg Kommune inviterer på traveture med lokale guider

VANDRETURE Naturen skal både benyttes og beskyttes, og der skal være plads til alle derude. Gerne i velkendte og nye fællesskaber. Det er et par af overskrifterne i den nye Natur- og Miljøpolitik, som byrådet i Skanderborg Kommune vedtog 27. maj.

For at borgerne ved selvsyn kan konstatere, hvor megen dejlig natur vi har i området, har kommunen taget initiativ til at arrangere '10 dejlige natur-ture i Skanderborg Kommune'.

Ture på 3-8 km

Turene er spredt over hele kommunens geografi og fordeler sig med fem korte tirsdagsture på cirka to timer og fem længere lørdagsture på cirka tre timer. Om tirsdagen er det sidst på eftermiddagen, og om lørdagen er det om formiddagen.

En lokal guide går forrest på alle ture og fortæller lidt om oplevelserne undervejs, og der er tid til både at nyde udsigten, dyrelivet og termokaffen.

På turene kan alle være med, bare man sørger for solidt fodtøj og lunt overtøj. Distancerne vil typisk være 3,5-5 km om tirsdagen og 5-8 km om lørdagen. Alle turene følger afmærkede stier.

Vær opmærksom på, at nogle af turene går ad trampesti og blandt andet krydser marker med kreaturer. Lad derfor din hund blive hjemme, opfordrer de til.

Den første tur

Premieren på naturturene er 20. juni, hvor landskabsarkitekt og historiefortæller Bendt Nielsen går i spidsen for en tur ved Dørup Skov og Møgelkol.

Greenways.dk står for tilrettelæggelse, praktik og tilmelding. Af hensyn til Covid 19 og forsamlingsforbuddet (50 personer) er tilmelding nødvendig til info@greenways.dk.

Fakta

Turoversigt

Tirsdagsturene starter kl. 17, og lørdagsturene kl. 10.

Dørup Skov og Møgelkol 20. juni kl. Mødested: P-pladsen ved Dørup Hestestald, Maskedal, 8660 Skanderborg

Pilbrodalen og Ørnekol 23. juni kl. Mødested: Bakkely Rasteplads ved Naturbørnehaven Bakkely, Sandgravvej 11, 8660 Skanderborg

Sporet i Lyngbygaard Ådal 27. juni. Mødested: Skovby Kirke, Ringvejen 10, 8464 Galten

Ejer Bavnehøj, Møllehøj og Møgelhøj 30. juni. Mødested: P-pladsen på Ejer Bavnehøj, Ejer Bavnehøj 4, 8660 Skanderborg

Fortællestien i Sneptrup-Tebstrup 4. juli. Mødested: Det grønne maskinhus, Sneptrupvej 4, 8660 Skanderborg

Herskind sporet og Hertha Levefællesskab- Herskind 7. juli. Mødested: P-pladsen ved Hertha Levefællesskab, Landsbyvænget, 8464 Galten

Knøsen-Ry 11. juli. Mødested: P-pladsen P9 (Tønningslet), Birkemosevej, 8600 Silkeborg

Alken-Bjedstrup-Svejstrup 14. juli. Mødested: Alken Station, Alkenvej 44, 8680 Ry

Hørningstien-Hørning 18. juli. Mødested: P-pladsen ved Hørning Station, Stationspladsen 2, 8362 Hørning

Bakkeskoven-Bjørnebjerge Stjær 21. juli. Mødested: P-pladsen ved Stjær Kirke (hjørnet af Stjærvej og Østerbro), 8464 Galten

Publiceret 21 June 2020 06:00