Jørgen Lund Christiansen (til venstre) fik overrakt prisen af Christian Jensen. Pressefoto

Jørgen Lund Christiansen (til venstre) fik overrakt prisen af Christian Jensen. Pressefoto

Ildsjæl hædret for sin indsats ved Vestermølle

Jørgen Lund Christiansen fik overrakt pris af Landboforeningen Kronjylland

På Landboforeningen Kronjyllands generalforsamling torsdag den 11. juni blev journalist, debattør og igangsætter Jørgen Lund Christiansen hædret for sin store indsats med at opbygge kultur- og oplevelsescenteret Vestermølle.

På generalforsamlingen overrakte formand, Christian Jensen, prisen, som foreningen hvert år uddeler til en person, der har gjort en særlig indsats for at forstå og bevare landbrugets kultur.

"I år kunne vi ikke komme uden om Jørgen Lund Christiansen. Det, du har præsteret, er helt unikt. Du har brugt meget energi på at hjælpe os som erhverv. Du sætter kant på, og du går til biddet. Det sidste projekt, du har knoklet med, er stenen til minde om Anders Nielsen, som har betydet meget for vores erhverv. Stenen og mindelunden er ikke blevet passet ordentligt og er svær at komme til. Det kæmper du for at rette op på – også selv om du møder modstand," sagde Christian Jensen.

"Du er en ildsjæl og manden, der sørger for at søge midler gennem fonde - og med stor succes. Nu håber vi snart, der kommer en løsning, så mindelunden over Anders Nielsen kan få den respekt om sig, den fortjener. Vi glæder os til, at den røde snor forhåbentlig snart kan klippes."

Med prisen følger 5.000 kroner og et diplom til Jørgen Lund Christiansen, som i sin tak nævnte, at pengene indsættes på mindelundskontoen.

Publiceret 17 June 2020 10:30