Jonathan, Frederik og Frida i 0.-1. klasse sad og hyggede med krabbefilm på storskærm, men fik også tid til at hilse på gæsterne fra Christiansborg. Foto: Michael Wulff

Jonathan, Frederik og Frida i 0.-1. klasse sad og hyggede med krabbefilm på storskærm, men fik også tid til at hilse på gæsterne fra Christiansborg. Foto: Michael Wulff

Folketingspolitikere besøgte Hørningskolen

Der blev lyttet intenst fra de socialdemokratiske politikere Camilla Fabricius og Daniel Toft, da de mandag formiddag gæstede specialskolen med sine 43 elever

Af
Michael Wulff

HØRNING "Det her kan jeg," lyder det stolt fra Martin, der går i 10. klasse på Hørningskolen, som er en kommunal specialskole under Skanderborg Kommune.

Martin viser glad en tavle frem, hvor alle de ting, han nu har opøvet, er noteret med små brikker. Jeg kan 'skrive mor' står der på én, som Martin er særlig glad for, at politikerne fra Christiansborg, socialordfører Camilla Fabricius og handicapordfører Daniel Toft Jakobsen, begge Socialdemokratiet, skal se.

"Kæmpe opgradering"

Med på rundturen er også Dorthe Hindborg, som i starten af året var suppleant for Jens Joel i Folketinget.

Besøget på Hørningskolen er kommet i stand, fordi en mor til en elev tidligere har været kollega med Camilla Fabricius.

"Og da hun så kom i Folketinget, tænkte jeg, at hun skulle se denne skole, for den kan noget," siger Randi, mor til Jonathan i 1. klasse.

"Min søn har tidligere gået i specialbørnehave, men det her er en kæmpeopgradering. Der er styr på det."

Får masser af inspiration

Daniel Toft lytter interesseret, da skoleleder Anne Kjeld Pedersen fortæller undervejs.

"Vi får et blik i en hverdag på et område, som vi arbejder med på Borgen. Det er enormt inspirerende at høre om de fem grundpiller, som sætter retningen her," hvisker Daniel Toft til Uge-Bladets reporter.

De fem grundpiller er: 'Nu og Næste, Synlig Læring, Relationer, Anerkendelse og En diagnose er ikke en prognose.'

Camilla Fabricius udtrykker glæde over den høje faglighed, hun oplever her i Hørning:

"Vi er nødt til at få sat spot på, hvad lærere og pædagoger kan, når de får lov. Det specialiserede social- og skoleområde er centralt for, at vi kan lave et Danmark for alle."

Publiceret 16 June 2020 18:30