Pruuhhh:

Kæphestene blev luftet i Skaarup

Hestepiger hyggede sig med 'Hobby Horsing' på rideskole

Af
Claus Sonne

Kæpheste er noget, især politikere elsker at trække frem fra stalden, men i den seneste weekend blev de vaskeægte kæpheste luftet på Lykkesholm Pony Rideklub i Skaarup på kanten af Skanderborg. Og med stor succes.

"Vi havde en fantastisk dag, hvor mange ryttere var mødt op med deres kæpheste og tog en tur på spring- og forhindringsbanen, " fortæller Janni Storgaard, der ejer Lykkesholm Pony Rideklub.

"På rideskolen laver vi jævnligt nogle arrangementer, hvor fællesnævneren er, at så mange som muligt kan være med. Det kan være en badetur i søen eller en striglekonkurrence. Og denne gang stod den så på kæpheste," fortæller Janni Storgaard, der måtte se konkurrencen trække ud.

Se flere fotos fra konkurrencen her:

"Jeg tror faktisk, at vi var i gang en time længere end planlagt, fordi folk hyggede sig så meget," lyder det fra rideskoleejeren, der uddelte præmier til alle.

"Selv om vi har fokus på at hygge os, så konkurreres der også. Og nogle var kede af, hvordan det gik. Men det hjalp, at der var rosetter til alle," forklarer Janni Storgaard og tilføjer:

"Man kan læse om vores arrangementer på vores Facebookside, og man behøver ikke gå til ridning for at være med ."

En sport i udvikling

Fænomenet, hvor mennesker rider på kæpheste, hedder 'Hobby Horsing', stammer så vidt vides fra Finland, hvor også voksne deltager i nationale mesterskaber, og har i de seneste år gået sin sejrsgang i adskillige lande. Og sporten bliver taget så alvorligt, at Dansk Ride Forbund har arrangeret DRF Kæpheste Cup, hvor der konkurreres i tre forskellige discipliner.

På forbundets side kan man læse, at 'formålet med cuppen er at introducere børn og unge i alderen 4-16 år til ridesporten på en ny måde – og samlingspunktet er rideklubberne.'

Flere lokale rideklubber skulle have været vært for cuppen, men stævnerne blev aflyst pga. coronaudbruddet.

Publiceret 11 June 2020 11:30