John Mitchell, der har taget initiativ til Come Together, håber der rundt omkring i Skanderborg Kommune findes voksne mennesker, der har lyst til at bruge et par timer om måneden på at være mentor for en ung. Pressefoto

John Mitchell, der har taget initiativ til Come Together, håber der rundt omkring i Skanderborg Kommune findes voksne mennesker, der har lyst til at bruge et par timer om måneden på at være mentor for en ung. Pressefoto Fotograf - OleMunksgaard.com

Vil du være frivillig mentor for et sårbart ungt menneske?

Det kræver kun et par timer om måneden at hjælpe et ungt menneske videre i livet. Come Together søger frivillige mentorer, der har lyst til at tage den udfordring på sig

skanderborg Come Together er en frivillig mentorordning, der matcher sårbare unge med en frivillig mentor, som de mødes med et par gange om måneden.

Mentorordningen har eksisteret i seks år og har hjulpet over 200 unge i det midtjyske.

Men Come Together oplever, at flere og flere unge har brug for hjælp, og derfor søger de nu efter flere frivillige mentorer.

"Vi forventer desværre, at endnu flere unge får brug for vores hjælp til at komme tilbage til en normal hverdag efter denne corona-tid, hvor mange har været isoleret og ikke kunne tage i skole eller på arbejde," fortæller fortæller fortæller John Mitchell, der er initiativtager og generalsekretær i Come Together.

Ensom og mangler netværk

"De unge bøvler med forskellige udfordringer, som for eksempel ensomhed, eller mangler en ressourcestærk voksen i deres netværk. Eller de savner en, de kan være sammen med om en fælles fritidsinteresse. Det kan være en sportsgren, men også det at lave mad sammen, gå en tur sammen, fiske sammen eller tale om bøger eller andre fælles interesser," fortæller han.

Come Together vil gerne være klar klar til at hjælpe endnu flere unge, og derfor håber foreningen, at der sidder mennesker rundt omkring i Skanderborg Kommune, som har tid og lyst til at være mentor og bruge et par timer om måneden på at være sammen med et ungt menneske.

Fortsætte lovende takter

"Der har været mange gode frivillige initiativer i den periode, hvor samfundet har været lukket ned. Det er vores håb, at vi danskere har fundet ud af, at det føles rigtig godt at hjælpe andre og gerne vil fortsætte med det, når den almindelige hverdag vender tilbage," siger John Mitchell

For at blive mentor skal du være fyldt 20 år og have en ren straffeattest. Du bliver matchet med et ungt menneske, som du deler en interesse med, så I har noget tilfælles og får en god start.

Come Together føæger op på, hvordan det går efter én, tre og seks måneder. Du skal regne med at bruge et par timer om måneden i minimum et halvt år.

Vil du høre mere eller melde dig som frivillig mentor, så sende en mail til lisbeth@cometogether.dk.

mj

Publiceret 09 June 2020 19:25