Bent Jacobsen (V) måtte en tur op på 'lokalsamfundets firbenede taburet'. Benene symboliserer de vigtige elementer for et stabilt lokalsamfund, hvoraf skolen er det ene. Fjerner man et af benene, eller saver lidt i det, forsvinder stabiliteten i lokalsamfundet. Pressefoto

Bent Jacobsen (V) måtte en tur op på 'lokalsamfundets firbenede taburet'. Benene symboliserer de vigtige elementer for et stabilt lokalsamfund, hvoraf skolen er det ene. Fjerner man et af benene, eller saver lidt i det, forsvinder stabiliteten i lokalsamfundet. Pressefoto

Mursten, taburet og rød børnekuffert sat ind i kampen for at bevare udskolingen i Herskind

Herskind kæmper for sin udskoling. Nu har landsbyen afleveret 1222 underskrifter til politikerne

Debat Hvad skal to politikere med to mursten, en firebenet taburet og en rød børnekuffert en fredag i maj? Det har de svaret på i Herskind, hvor formand for Undervisnings- og Børneudvalget Trine Frengler (S) og medlem af udvalget Bent Jacobsen (V) modtog netop disse ting fredag den 29. Maj.

Kufferten var fuld af de 1222 underskrifter, der er indsamlet, som et klart signal til politikerne om, at lokalsamfundet ønsker at beholde overbygningen på Herskindskolen.

Politikerne fik også overrakt en rapport om, hvorfor der fortsat skal være en udskoling ved Herskind Skole og Børnehus. Rapporten fortæller om skolens styrker og visioner, om skolens betydning for lokalsamfundet og giver konkrete input til, hvordan Herskind kan bidrage til løsningen.

"Normalt plejer man jo i sådanne situationer at tage vejen til rådhuset, men i dette tilfælde synes vi det gav god mening at invitere jer herud i stedet. Så I ved selvsyn også kan få lov at se vores skole lidt i øjenhøjde," sagde Mogens Enevoldsen fra Styregruppen til politikerne.

Øjenhøjden blev understreget af, at elever fra skolens elevråd også deltog i overrækkelsen. Elevrådet har skrevet forordet til rapporten og fortalt, hvorfor overbygningen er vigtig for Herskindskole. Elevrådet har også gennemført deres egen undersøgelse af elevernes holdninger til, hvor de ønsker at gå i udskoling og svaret er klart, understregede Vitus Muff fra elevrådet: Eleverne ønsker at blive på Herskindskolen.

Selvom rapporten var tyk og underskrifterne mange var dagens tungeste gave to mursten, der skal symbolisere, at de kloge kvadratmeter, som Undervisnings- og Børneudvalget snakker om, allerede eksisterer i Herskind - uden at man skal bruge ekstra mursten - og at man også fremadrettet ønsker at udnytte de lokaler, der er på Herskindskolen, så Herskind kan bidrage til løsningen på fremtidens skolestruktur.

Til sidst i overrækkelsen fik politikerne mulighed for at tage plads på 'lokalsamfundets firbenede taburet'. Benene symboliserer de fire vigtige elementer for et stabilt lokalsamfund, hvoraf skolen er det ene. Fjerner man et af benene, eller saver lidt i det, forsvinder stabilitet i lokalsamfundet. Men taburettens ben var af jern for at vise politikerne, at Herskind skoledistrikt er stålsatte på at beholde overbygningen. For i Herskind og andre landsbyer er skolepolitik nemlig også landsbypolitik.

bo

Publiceret 09 June 2020 10:00