Niels Aage Kjær var kun 25 år, da han stod alene med driften af virksomheden. Foto: Casper Dalhoff, JP

Niels Aage Kjær var kun 25 år, da han stod alene med driften af virksomheden. Foto: Casper Dalhoff, JP Casper Dalhoff

Niels Aage Kjær fra AVK har 50 års jubilæum

I år er det 50 år siden, at Niels Aage Kjær overtog AVK fra sin far, Aage Valdemar Kjær

navne Niels Aage Kjær er født og opvokset i Galten. Han er uddannet ingeniør fra Odense Teknikum i 1967, men foretrækker at kalde sig fabrikant. Allerede i en ung alder hjalp han sin far i værkstedet på Søndergade i Galten, hvor han også senere kom i lære inden ingeniørstudiet.

Den 1. juni 1970 blev Niels Aage Kjær partner med sin far, som desværre gik bort en uge senere. Niels Aage stod i en alder af 25 år alene med ansvaret for virksomheden.

Dengang var AVK et lille maskinværksted med kun tre ansatte, som fremstillede køleanlæg og VVS-installationer. Niels Aage Kjær udviklede den første AVK-ventil til vandforsyning i 1970 og byggede derefter fabrikken på Smedeskovvej i Galten. Niels Aage Kjær har med sit drive og engagement formået at løfte virksomheden fra det lokale til det globale.

I dag er AVK en verdensomspændende koncern og førende producent af ventiler og fittings indenfor vand og industri med en milliardomsætning og fabrikker og salg over hele kloden. Samtidig er AVK en vigtig medspiller i kampen for grønne løsninger, rent drikkevand og effektiv regulering.

Flere tusinde medarbejdere

AVK koncernens hovedsæde ligger stadig i Galten, men har i dag ca. 4.350 medarbejdere i over 100 selskaber verden over.

Niels Aage Kjær har igennem årene modtaget flere anerkendelser – blandt andet ridderkorset i 2010 og blev samme år kåret til årets æreshåndværker. Dette betyder dog ikke, at Niels Aage er for fin til at iføre sig den gule sikkerhedsvest og sikkerhedsbrillerne og gå en runde i en af de mange produktionshaller. Niels Aage sætter en ære i at AVK’s produkter er af den højeste kvalitet, men tager sig samtidig altid god tid til en snak med de ansatte.

På grund af COVID-19 udskydes den planlagte reception for forretningsforbindelser og medarbejdere til juni 2021.

-vik

Publiceret 01 June 2020 10:00