Lars Kromann, manden bag LilleNyhavn, tror stadig på byggestart inden 1. juli 2020, selv om Planklagenævnet har givet en klager medhold i flere punkter vdr. byggeriet.

Lars Kromann, manden bag LilleNyhavn, tror stadig på byggestart inden 1. juli 2020, selv om Planklagenævnet har givet en klager medhold i flere punkter vdr. byggeriet.

LilleNyhavn:

Bygherre tager nej'er fra klagenævn alvorligt, men roligt

Tror stadig på byggestart inden 1. juli

Af
Claus Sonne

"Det var helt forventeligt, at der ville komme noget."

Sådan siger Lars Kromann, manden bag LilleNyhavn-byggeriet ved Skanderborg Sø, efter at Planklagenævnet bl.a. har givet en klager medhold i, at byggeriet ligger for tæt på en nabo. Også p-kælderen og tagterrassen er der knas med.

"Vi er allerede i dialog med Skanderborg Kommune om at lave en anden og mere glidende overgang til huset på Adelgade 114. Og ja, det kan sagtens være, at p-kældervæggen er for bombastisk i sit udtryk, også fordi den ligger tæt på nr. 114. Men der arbejder vi på en anden løsning, så der ikke skabes så stor niveauforskel. Det kommer til at koste os fire pladser i p-kælderen," fortæller Lars Kromann, der også regner med, at der findes en hurtig løsning på Planklagenævnets anmærkninger om placeringen af p-kælderen og byggeriets højde.

"I forhold til tagterrasserne, så tager Planklagenævnet efter vores opfattelse ikke højde for deres primære formål, nemlig at være depotrum. Der er ikke tale om beboelse," konstaterer Lars Kromann, der stadig regner med at sætte gang i byggeriet inden 1. juli, hvor en dispensation i forhold til søbeskyttelseslinjen udløber.

"Ja, ja, det tror jeg helt sikker på. Vi er allerede i dialog med kommunen om at få løst de ting, Planklagenævnet påpeger," siger han.

I disse dage skal Miljø- og Planklagenævnet tage stilling til en anden sag, der handler om LilleNyhavn, nemlig om udnyttelsen af den nederste etage. Rent politisk beskrives sagen som et ønske om 'en fritvalgsplan, hvor ejeren selv kan bestemme udstrækningen af boliger, butikker, restauranter og liberalt erhverv. Og Lars Kromann håber på fornuft fra politikerne.

"Hvis man kigger på de tomme butikker, der er i den vestlige ende af Adelgade, er der vist klart, at det ikke er erhvervslokaler, der er brug for i LilleNyhavn," siger han.

Publiceret 28 May 2020 18:30