Smukt er det, vores flag, men skal det også vaje i byrådssalen? Det spørgsmål tager byrødderne stilling til onsdag. Arkivfoto: Michael Wulff

Smukt er det, vores flag, men skal det også vaje i byrådssalen? Det spørgsmål tager byrødderne stilling til onsdag. Arkivfoto: Michael Wulff

Forslag:

Dannebrog skal vaje i Byrådssalen

I hvert fald hvis det står til byrådets eneste konservative medlem, Thomas Cordtz. Onsdag skal byrådet tage stilling

Af
Grethe Bo Madsen

dannebrog Skal nationalsymbolet på os danskere pryde Byrådssalen på Fælleden? Det spørgsmål skal byrødderne nu tage stilling til onsdag på foranledning af byrådets eneste konservative medlem, Thomas Cordtz.

Han har bedt om at få punktet på dagsordnen i kølvandet på kommunens standard for flagdage, som byrådet vedtog i slutningen af december sidste år.

Demokrati og frihed

"Jeg er inspireret af, at mange andre byråd har haft samme forslag oppe og vende, og at Dannebrog allerede pynter i byrådssalene flere steder, blandt andet i Aarhus, Kolding, Odense, Roskilde, Køge, Helsingør, Ringsted og Frederiksberg," forklarer Thomas Cordtz om baggrunden for forslaget.

"At jeg tager det op netop nu har at gøre med, at Dannebrog er noget, der samler os på tværs af forskelligheder. Noget, vi er fælles om, og det synes jeg, vi har brug for i de her coronatider. For mig er Dannebrog et vigtigt symbol på alt det, der binder os sammen. Dannebrog er også et symbol på frihed og demokrati, og vores byrådsarbejde er jo netop manifestationen af det levende demokrati. Derfor skal vi have Dannebrog med i byrådssalen," understreger han.

"Jeg er sikker på, at Dannebrog vil pynte i den lidt ferske og sterile byrådssal. Vi bruger Dannebrog til at markere det højtidelige, det alvorlige, men også det festlige," tilføjer han og afslører, at det ikke er helt tilfældigt, han har bedt om at få punktet på byrådets dagsorden frem for til et udvalgt, som ellers er normal procedure.

Symbol på sammenhold

"Jeg har fødselsdag onsdag 27. maj, så det er da en glimrende anledning," konstaterer han smilende.

"Jeg synes, vi skal bruge det enestående symbol på sammenhold, som Dannebrog er, og nu hvor vi har en flagstandard, vi er enige om, tænker jeg, vi også kan blive enige om at Dannebrog skal være en del af byrådssalen, naturligvis i respekt for, at det er et multifunktionelt rum.

Publiceret 26 May 2020 11:30