Undersøgelser viser, at trafikanterne sænker farten med 4-5 km/t, når blinklysene er tændt. Det glæder skoleleder på Gudenåskolen Lone Mathiesen, som også kiggede med, da blinklysene blev tændt. Foto: Michael Wulff

Undersøgelser viser, at trafikanterne sænker farten med 4-5 km/t, når blinklysene er tændt. Det glæder skoleleder på Gudenåskolen Lone Mathiesen, som også kiggede med, da blinklysene blev tændt. Foto: Michael Wulff

Video:

Blinkende lygter da de store elever kom tilbage

Gudenåskolen i Ry kunne mandag indvie et nyt skolepatruljeanlæg, som blinker, når patruljen er i arbejde

Af
Michael Wulff

RY Det er et par spændte skolepatruljer, som møder op i god tid inden skolestart mandag morgen.

Juliane Schacht og Phoebe Møller fra 7. klasse på Gudenåskolen i Ry skal aktivere det nye skolepatruljeanlæg, som Veje og Trafik i Skanderborg Kommune har etableret på Brunhøjvej ud for skolen.

"Når jeg er skolepatrulje, skal jeg stå op en halv time før normalt," siger Juliane. "Det kan da godt være lidt irriterende, men jeg bor tæt på skolen, så jeg kan gå herhen."

Skolen samlet igen

Skoleleder Lone Mathiesen kigger også med fra fortovet, da anlægget er sat i gang, og patruljen hjælper skolekammeraterne sikkert over vejen.

Hun glæder sig over de tilbagevendende store elever, som først mødte ind sidste mandag. Det betyder, at skolepatruljen med elever fra de store klasser nu igen er oprettet.

"Det har været rigtig dejligt. Vi trængte til at få skolen samlet og har været heldige med, at de nye naturfagsbygninger var klar, og vi dermed kunne få alle børn ind på samme tid."

Kommunal glæde

Lone Mathiesen ser også en fordel i, at det nye anlæg nu kan blinke om morgenen.

"Brunhøjvej bliver brugt af flere, end man lige regner med. Mange bruger den for at komme op i industrikvarteret."

Jette Schmidt fra Veje og Trafik i Skanderborg Kommune lyser om kap med sin gule vest, da lamperne blinker for første gang.

"Vi var i kommunen ikke opmærksom på, at der arbejdede skolepatruljer her ved Gudenåskolen, som er en privatskole. Det opdagede vi sidste år, da vi var på reflekskampagne og har nu fået rettet op på det. For skolepatruljer skal ifølge bekendtgørelse for vejafmærkning støttes af blinklys, når der ikke er afmærket fodgængerfelt," forklarer Jette Schmidt.

Publiceret 25 May 2020 16:00