Fra næste måned kan man tage en del af SOSU-uddannelsen online. Foto: Lasse Lagoni

Fra næste måned kan man tage en del af SOSU-uddannelsen online. Foto: Lasse Lagoni

Ny digital SOSU-uddannelse ser dagens lys

I fremtiden kan man klare SOSU-uddannelsens grundforløb hjemmefra

SKANDERBORG Fra 15. juni 2020 kan fremtidens SOSU-assistenter og -hjælpere gennemføre uddannelsens grundforløb hjemmefra. Det sker på SOSU Østjyllands nye digitale uddannelse, 'Grundforløb 2 SOSU Online', som man kan tilmelde sig, uanset hvor i landet man bor.

"SOSU Østjyllands nye onlineundervisning er oplagt for elever, der både ønsker sig en sikker fremtid på arbejdsmarkedet samt en fleksibel hverdag med tid og plads til både studie, familie og fritidsjob," skriver uddannelsesstedet i en pressemeddelelse.

Bedre studie- og privatliv

Det 20 uger lange grundforløb har hidtil kun været mulig at gennemføre med fast fremmøde på SOSU Østjyllands afdelinger i Aarhus, Silkeborg og Skanderborg.

"Det nye digitale tilbud kommer som en velment håndsrækning til dem, der ønsker at tage en omsorgsuddannelse, men som kan være udfordret af logistik eller økonomi i hverdagen," siger direktør for SOSU Østjylland, Anette Schmidt Laursen.

"Onlineundervisningen giver mulighed for at få både logistik, studie, økonomi og privatliv til at gå op i en højere enhed. Det er med andre ord underordnet, om du bor i Risskov, Rudkøbing eller Rønne, har små børn, der skal hentes og bringes, eller om du har et deltidsjob eller en fritidsinteresse, der kræver en stor del af din tid."

Har man gennemført 'Grundforløb 2 SOSU Online', kan man søge ind på et hovedforløb til december 2020 som SOSU-assistent eller -hjælper med elevløn.

Kun et klik væk

SOSU Østjylland har i løbet af coronakrisen oprustet onlineundervisningen, som nu er kommet for at blive.

"Mange danskere har i løbet af de seneste to måneder oplevet, hvordan hverdagen også kan se ud. Derfor er vi overbeviste om, at mange vil tage godt imod tilbuddet om at få en fleksibel og attraktiv uddannelse, hvor det økonomiske perspektiv og tilrettelæggelsen af hverdagen er højt prioriteret. Samtidig er det en oplagt mulighed, for eksempelvis ufaglærte inden for plejesektoren, at tage uddannelsen ved siden af deres faste arbejde," uddyber chef for efteruddannelse og udvikling, Karen Brix Roed.

Der vil i forløbet kun være enkelte dage med mødepligt på skolen, da dette er nødvendigt for eksempelvis at kunne få certifikatet for brandbekæmpelse og førstehjælp.

Der er stadig mulighed for daglig vejledning fra ansatte på SOSU Østjylland, ligesom der er rig mulighed for at kunne sparre med andre elever online.

Publiceret 22 May 2020 10:00