Isabel Søndergaard og datteren Silke i fuld gang med at farvelægge de tegninger, som de i fællesskab har kreeret. Privatfoto

Isabel Søndergaard og datteren Silke i fuld gang med at farvelægge de tegninger, som de i fællesskab har kreeret. Privatfoto

Corona-tidsfordriv:

Skaber tegninger med datteren

Illustrator fra Skanderborg fandt en måde at fortælle den alvorlige historie på - nu bruges tegningerne af andre børn og skoler

Af
Michael Wulff

SKANDERBORG Når pludselig man er fanget i sit eget hjem under corona-krisen, opstår nye ideer.

Det er også sket hos den lokale Skanderborg-illustrator Isabel Søndergaard, som har hygget sig med at tegne sammen med sin fem-årige datter.

"Jeg tænkte, at tiden udmærket kunne bruges til at pudse tegnetalentet af, så jeg gik i gang med at tegne nogle coronategninger for børn, blandt andet en god fe, der tryller coronaerne om til jordbærkager, en T-rex der jager coronaerne væk og coronaer, som bliver sendt ud i rummet i en rumraket," fortæller Isabel Søndergaard.

Ansigt på virus

Først var det bare for datterens skyld, så der kunne sættes navn og "ansigt" på den usynlige sygdom derude, så hun bedre kunne forholde sig til den. Datteren Silke kom så med nye ideer til, hvordan de dumme coronaer kunne gå væk.

"Og når nu Silke havde glæde af tegningerne, opstod tanken hurtigt om at dele tegningerne med andre forældre, som sad isoleret derhjemme med ungerne. For når man er barn er det ikke særligt sjovt at vaske hænder hele tiden, holde sig væk fra venner, legepladser, børnehaven, skolen osv, så jeg fandt på en måde at bekæmpe corona på i børnehøjde, og som er sjov for børn," siger Isabel Søndergaard.

Og når nu Silke havde glæde af tegningerne, opstod tanken hurtigt om at dele tegningerne med andre forældre, som sad isoleret derhjemme med ungerne. Isabel Søndergaard

Lagde tegninger ud

Hun tegnede tegningerne op på computeren og lagde dem som en printklar PDF på sin forfatter og illustratorside på Facebook. Indtil videre er det blevet til syv tegninger, og der bliver løbende lagt nye tegninger op, efterhånden som mig og datteren finder på nye motiver. Du kan se tegningerne her: https://www.facebook.com/isabelsoendergaard

"Efterhånden begyndte jeg at få respons på tegningerne fra andre forældre, som viste ungernes tegninger frem og skrev om, hvor glade børnene var for at farvelægge tegningerne. Og også fra nogle lærere fik jeg tilbagemeldinger om, hvordan de vil bruge og har brugt tegningerne i undervisningen."

Jeg har printet alle ud og lavet en lille malebog til hele 2. årgang på Højboskolen. Mine kolleger er vilde med tegningerne. lærer Britt Davidsen, Højboskolen i Hørning

Malebog i 2. klasse

Konkret fik Isabel tilbagemeldinger fra lærer Britt Davidsen fra Højboskolen i Hørning, som sendte billeder fra undervisningen, hvor børnene sad og farvelagde og skrev følgende til hende:

"De er simpelthen så fine ... jeg har printet alle ud og lavet en lille malebog til hele 2. årgang på Højboskolen. Mine kolleger er vilde med tegningerne."

"Og det er så dejligt at de tegninger, der startede som et hyggeprojekt for mig og datteren, kan bruges derude af både forældre og af lærerne og pædagoger i skoler og børnehaver, som hjælp i undervisningen og til at få corona ned i børnehøjde."

Og idéen fra Skanderborg breder sig: Mens Isabel fortæller sin historie kommer endnu en skole med. Blågårdsskolen i København vil bruge tegningerne i 3.F.

"Det glæder mig, og jeg håber at budskabet kan komme endnu længere ud, så flere børn får glæde af tegningerne," siger Isabel Søndergaard.

Publiceret 19 May 2020 19:00