På Walthers var der travlt i lørdags med at måle op og gøre klar til genåbningen. Pressefoto

På Walthers var der travlt i lørdags med at måle op og gøre klar til genåbningen. Pressefoto

Walthers Musikcafé genåbner i dag

Spillestedet Walthers Musikcafé genåbner som værtshus. Mandag flyder fadøllet igen fra kl. 16

Af
Grethe Bo Madsen

Genåbning "Det er en virkelig god nyhed, at vi nu kan åbne igen. Walthers Musikcafé har mange strenge at spille på, vi er både en café, en bar og et spillested. Når vi genåbner, er det som café eller måske snarere som værtshus," fortæller Mikkel Xavier, venuemanager på Walthers Musikcafé.

De 50 frivillige og 10 bartendere på Walthers har haft travlt med at forberede genåbningen. Musikcaféen er blevet målt grundigt op og borde og stole er stillet op med den rigtige afstand.

"Vi må have 75 gæster og det er et fint grundlag for at drive et hyggeligt værtshus. Vi skal sørge for at holde en meters afstand mellem grupper af besøgende, og der må være 10 i hver gruppe," oplyser siger Mikke Xavier og fremhæver, at der i den kommende tid vil blive gjort ekstra meget ud af at skabe en god og hyggelig stemning.

For at minimere smitterisikoen bliver der dog skruet lidt ned for musikken.

"Det bliver ikke med så høj musik, at man skal stå og råbe. På den måde er vi med til at minimere smitterisikoen. Samtidig har vi indført elektroniske menukort, man kan scanne fra bordene, fjernet alle spil, og indført nogle elektroniske erstatninger. På den måde forsøger vi at begrænse de fælles kontaktflader," forklarer han.

I eftermiddag kl. 16 til midnat slår Walthers Musikcafé dørene op efter coronapausen.

"Vi åbner mandag, fordi vi må. Fadølsanlægget er renset op og vi klar til at lade fadøllen flyde. Og ellers er kører vi torsdag til lørdag med lidt færre åbningstimer end normalt fra kl. 16-24."

Publiceret 18 May 2020 09:15