Der skal rejses mere skov i Skanderborg Kommune i de kommende år - som led i en ny klimapolitik. Billedet er fra et skovprojekt i Galten. Arkivfoto

Der skal rejses mere skov i Skanderborg Kommune i de kommende år - som led i en ny klimapolitik. Billedet er fra et skovprojekt i Galten. Arkivfoto

Mere skov og færre oliefyr:

Ny klima- og energipolitik på vej

Fra efteråret 2020 ruller Skanderborg Kommune for alvor den grønne løber ud

Af
Claus Sonne

Klima Skanderborg Kommune, altså dig og mig, skal i 2030 have reduceret sin CO2-udledningen med 70 procent. Og Skanderborg Kommune skal som enhed være CO2-neutral i 2025. Det er hovedoverskrifterne på Skanderborg Kommunes nye Klima-, energi og ressourcepolitik, som politikerne er begyndt at rulle ud, så den kan få et grønt start-spark bagi fra efteråret 2020.

"Jeg glæder mig over, at vi nu kommer i gang med kommunens grønne omstilling og har både en prioriteringsliste og et operationelt værktøj, vi kan agere efter," siger Claus Leick (SF), formand for et enigt Miljø- og Planudvalg, der officielt har sat gang i den nye politik.

"Vi er jo tyvstartet lidt med blandt andet udlån af elcykler og et skift til LED-belysning i gadelamperne," lyder det fra Claus Leick, der understreger, at man fra kommunal side helst ikke vil trække ting ned over hovedet på de områder, der bliver påvirket af de nye målsætninger.

"Vi går meget klart efter at lave partnerskaber med fx landbruget, erhvervslivet og uddannelserne, så vi ser på, hvad vi kan gøre sammen," forklarer Claus Leick og kalder den nye klima-, energi og ressourcepolitik for en af de 'store sager'.

"Det her kommer virkelig til at rykke på noget i forhold til Skanderborg Kommunes klimaaftryk," siger han.

Listen over tiltag, der skal sættes gang i i forbindelse med den nye politik er lang. Det kan fx nævnes, at der i 2021 tages hul på en målsætning om at udfase 225 private oliefyr, som erstattes med vedvarende energikilde, samt rejses skov, der skal binde CO2.

Publiceret 13 May 2020 16:00