Peder Pedersen, skoleleder på Højboskolen i Hørning, får sine ældste elever tilbage i næste uge. Arkivfoto

Peder Pedersen, skoleleder på Højboskolen i Hørning, får sine ældste elever tilbage i næste uge. Arkivfoto

Trods uvished:

Skolerne gør klar til de ældste

I næste uge vender 6.-10. klasserne tilbage til skolebænken

Af
Claus Sonne

Corona Der er i skrivende stund stadig flere ubesvarede spørgsmål i forhold til, hvordan man får 6.-10. klasserne tilbage i skolen, men det er sikkert, at der sker i næste uge.

"Vi er klar mandag morgen," fastslår Pia Weedfald Hansen, skoleleder på Gyvelhøjskolen i Galten, mens Peder Pedersen, skoleleder på Højboskolen i Hørning, er usikker på, hvilken dag de ældste elever vender tilbage.

"Lige nu synes jeg, der er flere ubesvarede spørgsmål end svar, og jeg mangler nogle retningslinjer fra ministeriet. Men der sker heldigvis hele tiden noget," lyder det mandag formiddag fra Peder Pedersen, der garanterer, at Højboskolen først siger goddag til de ældste elever, når der er styr på regler, afstandskrav osv.

"Det handler vel især om plads. De yngste elever er kørt ind i en rutine, som de ældste elever først skal til at lære. Og det vil være nemmere, hvis de ikke alle møder ind på samme tid," vurderer Peder Pedersen, der har en klar forventning om, at 6.-9. klasserne er tilbage på Højboskolen i næste uge.

Også på Gyvelhøjskolen er plads og afstand naturligvis et tema.

"Det, at der nu kun skal være en meter mellem eleverne, gør tingene noget lettere," siger Pia Weedfald Hansen og fortsætter:

"Men der er selvfølgelig nogle ting, vi hverken kan eller skal. Fx vil madkundskab næppe være smart at tage hul på, og det sammen gælder idrætsformer, hvor der er fysisk kontakt. Lige siden, vi fik beskeden om at de ældste elever måtte komme tilbage, har vi arbejdet med forskellige scenarier, så jeg ved, at vi finder nogle gode løsninger."

Pia Weedfald Hansen glæder sig på både skolens og elevernes vegne til, at de ældste klasser vender tilbage til skolebænken.

"Vi står med nogle elever, der virkelig savner hinanden, og hvor nogle virkelig mistrives i denne triste situation. Omvendt har vi også set, at det for nogle elever gælder, at de rent faktisk får en bedre undervisning ved ikke at sidde i et klasselokale. Det kan være meget lettere at sende en lydfil med engelske sætninger til sin lærer end at sige noget foran en hel klasse. Det er vigtig viden for os, så selv om baggrunden er virkelig trist, skal vi tage den læring, vi får ud af det her, med os," fastslår hun.

Publiceret 12 May 2020 10:00