Sebastian Bielefeldt Støckler er ikke tilhænger af skattestigninger, der på grund af det skrå skatteloft rammer dem med de mindste lønninger. Pressefoto

Sebastian Bielefeldt Støckler er ikke tilhænger af skattestigninger, der på grund af det skrå skatteloft rammer dem med de mindste lønninger. Pressefoto

Debat: Udligningsreformen ligner et spil flaskehalsen peger på

VU i Skanderborg er ikke begejstrede for den nye udligningsreform

Af Sebastian B. Støckler, Byrådskandidat for Venstre, Rasmus Thor Hee Iversen, Næstformand VU Skanderborg, og Malthe Taankvist, Skatte- og finansordfører, Venstres Ungdoms

DEBAT Som mange ved, så er udligningsaftalen kommet på plads, og det kommer til at give et kæmpe smæk til kommunen på hele 42,8 millioner, som kommunen skal give afkald på. Dette er helt uhørt, da de i reformen ikke udligner på børneområdet, som Skanderborg, heldigvis, står stærkt på.

Vi bruger i dag mange penge på udgifter til dagtilbud og skoler, og det er helt henne i hampen, at der ikke bliver set på børneområdet i denne situation. Vi har en god kommune i Skanderborg, og det kommer vi også til at have efter udligningsreformen.

Nu kræver det bare, at det etablerede byråd får jord under neglene og finder ud af hvor de 42,8 millioner skal findes, uden at det går udover den borgernære velfærd. Det kan vi ikke pålægge borgerne.

Reformen tillader at kommunen må hæve skatten, men det er bare at udsætte problemet. Det vil ramme kommunens lavtlønnede hårdest, da kommuneskatten er flad, og det er ikke acceptabelt, at det er dem med færrest midler, der skal rammes af udligningen.

Det ser ud som om, at udligningsreformen er baseret på et spil 'flaskehalsen peger på' om, hvem der får penge tildelt, og hvem der ikke gør, og det er en ommer.

Publiceret 12 May 2020 17:30