Allerede torsdag havde butikkerne travlt med at forberede genåbningen i Bloms. Foto: Claus Sonne

Allerede torsdag havde butikkerne travlt med at forberede genåbningen i Bloms. Foto: Claus Sonne

Bloms Butikker er genåbnet:

Vi har fuldt fokus på sikkerheden

Bloms Butikker var mere end klar, da der blev givet grønt lys for genåbning af detailhandlen

Af
Grethe Bo Madsen

Allerede torsdag inden det lå helt fast, hvad der ville få lov at genåbne, havde de fleste af de butikker i Bloms, der ufrivilligt har måttet holde corona-lukket, travlt. Også centerledelsen havde travlt med at forberede genåbningen.

Ifølge centerchef Flemming Enghave skal der nemlig være fuldt fokus på at gøre det trygt og sikkert for kunderne at vende tilbage.

"Vi har haft jævnt besøg under hele coronakrisen, da Føtex, Normal og apoteket har haft åbent hele tiden. Paradis Is er også kommet med og caféen har haft åbent for take-away, så vi har håndteret at have folk i centeret under hele forløbet frem til nu," fortæller centerchefen.

Ekstra fokus på rengøring

"Der bliver lagt ekstra vægt op rengøringen. Hele centeret får den store rengøringstur om morgenen og så bliver der hyppigt i løbet af dagen gjort rent ved kontaktpunkter, som for eksempel trykknapperne ved elevatoren. Hele vores fokus er rettet mod at gøre det sikkert og trygt for vores kunder at vende tilbage," understreger Flemming Enghave.

Indtil videre er åbningstiden reduceret til kl. 11-18 mandag til fredag og kl. 10-14 lørdag samt første søndag i måneden.

"Vi forventer en stille og rolig tilbagevenden. Langt de fleste butikker har haft personale hjemsendt på de forskellige ordninger. Det er sin sag at nå at kalde dem tilbage på få dage, så vi regner med, butikkerne langsom kommer op i gear igen."

Rød - Gul - Grøn

Bloms Butikker er udstyret med et tælle-system ved indgangene, så centerledelsen hele tiden kan holde øje med, hvor mange gæster der er i butikscenteret.

"Vi sætter skilte op med information til kunderne. Er skiltet grønt, er der god plads. Er skiltet gult, begynder der at være trængsel, og så kan folk selv vurdere. Og er der et rødt skilt, så er der for mange i centeret, og så lukker vi for flere gæster," forklarer Flemming Enghave.

Selvom centerledelsen holder øje med antallet af gæster i butikscenteret, er det op til den enkelte butik at sørge for, at pladskravet om en person pr. fire kvadratmeter overholdes.

"De enkelte butikker skal sætte skilt op med, hvor mange der må være i butikken og også selv regulere, at det bliver overholdt."

Modebutikker hårdt ramt

Coronakrisen har været hård ved butikkerne, og ifølge Flemming Enghave er det ikke dem alle, der genåbner.

"Vi forsøger at hjælpe, der hvor vi kan, for eksempel med udskudt husleje, men vi kommer ikke udenom at krisen har nogle konsekvenser. Der er allerede en butik, der ikke kommer til at genåbne, og der kommer nok et par stykker mere. Det vil vi kunne mærke på butiksmikset. Især tekstilbranchen er hårdt ramt. De her to måneder har været meget slemme for modebutikkerne," konstaterer flemming Enghave.

Publiceret 11 May 2020 09:00