Her er det Gitte Søndergaard der er i gang med

Her er det Gitte Søndergaard der er i gang med "skyderen" for at udrydde virus ved Knudhule. Pressefoto

Kommunen skyder corona med pistoler

Entrerpenør-afdelingen har taget et nyt rengøringsvåben i brug til at bekæmpe coronavirus

Af
Grethe Bo Madsen

corona Der gøres kort proces med virus, når kommunens entreprenørafdeling rykker ud til offentlige toiletter og shelterpladser med deres nye corona-pistoler. Med dem kan de skyde om hjørner og på bare to minutter gøre kål på ikke alene coronavirus, men også virus, der står bag ebola, HIV og MRSA.

"Vi har i sidste uge fået to pistoler til desinficering og er allerede i fuld gang med at "skyde" virus på toiletter og shelterpladser. Med pistolerne kan vi på kort tid udrydde virus i et rum. Væsken med desinfektionsmiddel lades elektriske, så den nemmere klæber til overfladerne. Vi kan faktisk også ramme bagsiden af for eksempel et dørhåndtag på den måde og skyde om hjørner," forklarer entreprenørchef Jens-Erik Dengsøe.

"Det betyder, at vi kan tilbyde alle vores gæster rene faciliteter, hvor risikoen for smitte er begrænset betydeligt. Og så er vores medarbejdere også meget begejstrede for pistolerne, da deres arbejdsmiljøe bliver betydeligt mere sikkert. Risikoen for ved at blive smittet minimeres, da metoden dræber virus, inden de går i gang med en egentlig rengøring med sæbe og klud," konstaterer Jens-Erik Dengsøe.

"Corona-pistolerne" kommer fra Skanderborg-virksomheden SafeSurface, der har udviklet en teknik til at gøre rengøringsvæsken elektrisk ladet. Væsken, der er godkendt af Statens Serum Institut og Fødevarestyrelsen, kan på får minutter eliminerer alt, hvad der måtte være af coronavirus i et lokale.

Publiceret 11 May 2020 17:00