Med 2 millioner tilbagelagte skridt har gå-gruppen nu gået, hvad der svarer til omkring 1000 kilometer. Privatfoto

Med 2 millioner tilbagelagte skridt har gå-gruppen nu gået, hvad der svarer til omkring 1000 kilometer. Privatfoto

Nu har de gået 1000 kilometer

Støttecenter Skanderborg tæller skridt og hylder samvær, fællesskab og 'walk and talk'. I lørdags rundede de 2 millioner skridt

Af
Grethe Bo Madsen

Når man nu ikke kan være sammen og hygge sig, som man plejer, så er det godt, man er kreativ og kan finde på andre måder at være sammen på hver for sig.

Det har de gjort på Støttecenter Skanderborg, der er en del af Bostederne. Her har man brugt den trælse corona-pause til at tælle skridt og allerede i løbet af den første uge nåede de op på 100.000 skridt. Men de kunne slet ikke få nok, og derfor fortsatte de med at tælle skridt. Med udgangen af marts var de nået op på 695.235 skridt, mandag 6. april rundede gruppen en million skridt og i lørdags, den 2. maj rundede de to millioner skridt, hvilket i runde tal - hvis man sætter skridtlængden til en halv meter - svarer til imponerende 1.000 kilometer.

Undervejs har de fået diplomer, hver gang en ny milepæl er nået og flere har også sluttet sig til gå-gruppen.

"De er blevet helt vilde med at gå. Enkelte har gået op til både 28.000 og 34.000 skridt – på en dag. Det giver virkelig sammenhold, ejerskab og stolthed," fortæller Anne Beck Hansen, der er Socialpædagog ved Støttecenter Skanderborg.

Gå-projektet er en fantastisk skidegod ide. Man lærer nogen bedre at kende, man ikke snakkede så meget med før

"Nogle gange går vi sammen på tur og holder god afstand. Andre gange er det en tur for at få tiden til at gå, der tæller. Det kan også være en 'walk and talk' med en pædagog, i stedet for at få besøg af dem i lejligheden. En tur ned i byen for at hæve lommepenge tæller også med. Nogle ture er også skraldeture, hvor vi samler skrald i lokalområdet," forklarer hun.

Maria, Bodil, Stefan, Michael, Carsten, Torben og Eva, har været med fra starten, og de er vilde med at gå.

"Gå-projektet er en fantastisk skidegod ide. Man lærer nogen bedre at kende, man ikke snakkede så meget med før, og møder mange mennesker der smiler til en. Især når vi samler skrald, så får vi også ros. Jeg vil gerne opfordre alle i Skanderborg kommune til at gå tur, det giver motion og så gør det én i godt humør," fortæller Torben, mens Maria peger på, at gå-projektet har været med til at skabe et større sammenhold.

"Jeg keder mig ikke og bliver i bedre humør. Jeg er glad og stolt," fortæller Bodil.

"Man får luftet sine tanker. Det er hyggeligt at tænke på, at vi står sammen hver for sig," understreger Eva.

Publiceret 08 May 2020 17:00