Det er i denne bygning på hjørnet af Gudrunsvej og Skanderborgvej i Ry, at Mølleværket skal åbne. Foto fra mølleværket.dk

Det er i denne bygning på hjørnet af Gudrunsvej og Skanderborgvej i Ry, at Mølleværket skal åbne. Foto fra mølleværket.dk

Mølleværket i Ry må vente lidt med at åbne

Børn, unge og voksne skal finde sammen i det nyrenoverede hus

Af
Michael Wulff

RY "Det var ikke lige, hvad vi havde drømt om," siger Frank Oxholm Jensen, afdelingsleder på Ungdomsskolen Skanderborg.

Planen var nemlig at få afdækket de unges behov i Ry, og så give dem et rigtig godt mødested - Mølleværket - i det gamle, nyrenoverede bibliotek på hjørnet af Gudrunsvej og Skanderborgvej, men ...

"Ja, vi må erkende, at det er en anden virkelighed nu. Vi ville gerne have haft de unge i tale og sammen med dem have fundet ud af, hvad vi sammen kan skabe. Nu må det udskydes på grund af denne corona-krise."

Kreativitet, leg og læring

Mølleværket skal være et sted, hvor der er plads til børn, unge og voksne. Et sted, hvor man kan udfolde kreativitet, leg, læring og fællesskaber, lyder det fra Ungdomsskolen.

Men i stedet for at rykke ind i løbet af sommeren, er der lavet et spørgeskema til forældrene på hjemmesiden mølleværket.dk.

Der har dog endnu ikke været den store lyst til at besvare skemaet, siger Oxholm.

"Vi tror, at forældrene er hængt op i denne tid med hjemmearbejde og ændrede vilkår i hverdagen. Det er nok svært at have øje for andet i den situation."

Kickstarte projektet

Han ser dog en lille lysning forude.

"Vi vil prøve at kickstarte projektet igen. Og nu er de mindre børn startet i skolen, så vi håber på, at vi sammen med borgerne i Ry kan se en anden virkelighed i august," siger Frank Oxholm.

Ungdomsskolen håber at kunne understøtte og skabe fælleskaber for unge mellem 13 og 18 år.

"Ønsket er at samle unge, der har noget på sinde, er initiativrige og har lyst til at mødes om en sag, hvad enten denne dagsorden er hækling, verdensmålene eller fællesspisning," siger afdelingslederen.

Mølleværket er blevet til i et tæt samarbejde mellem Mølleskolen, Kulturskolen Skanderborg og Skanderborg Ungdomsskole.

Publiceret 08 May 2020 10:00