Ry Højskole skal efter en naboklage fjerne sin klatrevæg, der er placeret inden for søbeskyttelseslinjen.

Ry Højskole skal efter en naboklage fjerne sin klatrevæg, der er placeret inden for søbeskyttelseslinjen.

Naboklage: Ry

Højskole ærgrer sig over at skulle fjerne klatrevæg

Af
Claus Sonne

ry En naboklage har ført til, at Ry Højskole skal fjerne en klatrevæg med en højde på ca. 4 m og en bredde på små 10 m. Muren er opført i 2017 og er placeret inden for søbeskyttelseslinjen.

"Vi har ikke søgt tilladelse til at opføre den," vedgår Ole Toftdahl, forstander på Ry Højskole.

Det er Miljø- og Fødevareklagenævnet, der har givet væggen kniven, efter at en naboklage førte til, at Skanderborg Kommune gav ordre til at fjerne væggen. Den afgørelse indklagede højskolen. Men nu er der ingen vej uden om: Væggen skal rives ned eller flyttes inden 1. september 2020. Ole Toftdahl erkender gerne, at han er en kende ærgerlig over afgørelsen.

"Væggen kan kun ses ude fra Rye Mølle Sø og ikke fra den anden søbred. Jeg forstår ikke, hvordan den kan genere nogen, og jeg mener, det er utidig indblanding, at kommunen skal bestemme, hvad vi har i vores have. Jeg forstår heller ikke, hvordan kommunen kan vurdere, at der tale om et byggeri," siger forstanderen.

I samme omgang har Ry Højskole fået tilladelse et shelter, seks højbede og en oplagsplads til kanoer og kajakker, der alt sammen ligger inden for søbeskyttelseslinjen.

Publiceret 06 May 2020 09:30