Carsten Höegh Christiansen, adm. direktør i AURA Energi, overrakte beviset på, at Helene Simoni Thorup (th) er 'Årets Energibombe 2020'. Foto: Ejgil Lihn, Blue Room Production

Carsten Höegh Christiansen, adm. direktør i AURA Energi, overrakte beviset på, at Helene Simoni Thorup (th) er 'Årets Energibombe 2020'. Foto: Ejgil Lihn, Blue Room Production

Helene fra Stjær er 'Årets Energibombe 2020'

Helene Simoni Thorup, bestyrelsesmedlem i Stjær Sogns Borgerforening, blev surprisehædret

Af
Claus Sonne

Torsdag aften troede Helene Simoni Thorup, at hun skulle til møde for at få endnu en aftale på plads i et af de mange projekter i Stjær, som hun enten er primusmotor for eller en del af. Men uden for Dagli’Brugsen Stjær blev hun overrasket af en lille forsamling, som kunne fortælle hende, at hun er vinder af Årets Energibombe 2020.

"Der tog I mig godt nok med bukserne nede, i overført betydning," lød det fra en glad prismodtager, der i en improviseret takketale roste de mange, der brænder for at gøre Stjær til et godt sted at være.

Du siger næsten kun vi - og ikke jeg. Hvorfor?

"Jeg ser mig i sammenhæng med dem, der bor her. Selvfølgelig er vi også noget i os selv, men vi er særligt noget sammne. Og det giver for alvor mening, hvis vi kan ændre og flytte noget sammen," sagde Helene Simoni Thorup og tilføjede:

"Jeg fungerer klart bedst i et fællesskab. Og den pris, jeg har vundet i dag, er en stemme på fællesskabet i Stjær. Og jeg kan ikke lade være med at blande mig i alt muligt, især når jeg også har nogle at 'lege med'."

Flere projekter på vej

Helene blev indstillet til prisen af Marie Hulgård og Peter Person fra Stjær. Hun var en af de fem kandidater fra hele AURAs forsyningsområde, som gik videre til en afstemning blandt AURA Energis andelshavere. Og her fik hun lige knap 40 procent stemmerne.

"Jeg er virkelig glad for og stolt over den opbakning, Helene har fået som Årets Energibombe. Hun brænder for byen, Stjærskolen, naturen omkring os og samarbejdet mellem kommunens landsbyer. Stjær ville ikke være det samme uden hende! Titlen som Årets Energibombe er så fortjent, for selv i en by som Stjær hvor fællesskaber drives af ildsjæle, er Helene noget ganske særligt. Det er fantastisk, at så mange har stemt i vores lille område - tusind tak til alle," siger Marie Hulgård.

"At Helene vinder prisen og det beløb der følger med, vil have afgørende indflydelse på fremtidige projekter i Stjær. Helene er med i mange projekter og med dette skulderklap fra AURA, vil den positive energi sprede sig som ringe i vandet og få flere borgere til at træde ind i rollen som ildsjæl. Flere af de projekter der endnu er på tegnebrættet, kan med støtten fra AURA blive til virkelighed, og intet kan glæde en energibombe og ildsjæl, når tanker og ideer bliver til virkelighed," siger Peter Person og fortsætter:

"Det er en svær tid, vi lever i, og AURAs støtte kan bringe lys i mørket, nu når mangt og meget i Stjær er aflyst og lukket ned."

Grøn profil

AURA Energi kårer Årets Energibombe for tredje år i træk, og i år har er rekordantal af selskabets andelshavere stemt.

"Vi er glade for, at så mange foreninger, andelshavere og energibomber har lyst til at deltage i vores initiativ, og hjælpe os med at påskønne de frivillige i områdets mange foreninger. Og vi er glade for at kunne fejre Helene som vinder af Årets Energibombe - selv om det foregår på en lidt anden måde end vi kunne have tænkt os – med masser af håndsprit og behørig afstand."

"Helene har i den grad fortjent at blive fejret for den store indsats, hun yder for lokalsamfundet i Stjær. Hun arbejder ihærdigt med at sikre aktivitet, sammenhold og nærdemokrati i Stjær. Og så har Helene en grøn profil i sine aktiviteter," siger Carsten Höegh Christiansen, adm. direktør i AURA Energi.

FAKTA

Om Årets

Energibombe

Årets Energibombe findes blandt AURA Energis andelshavere, ligesom det er andelshaverne som udpeger vinderen via en afstemning. De andre fire nominerede til prisen i år var Lærke Klitgaard fra Ry Tennis Klub, Helle Søby Degn fra Tranbjerg Børnenes Venner, Lars Dalsgaard Larsen fra Gylling Kulturforening og Bjarne Nørgaard fra Natteravnene i Harlev.

Med titlen som Årets Energibombe følger 5.000 kr. til vinderen og 25.000 kr. til vinderens forening.

Publiceret 04 May 2020 18:30