Niels Aage Kjær er adminstrerende direktør for AVK-koncernen, der netop har opkøbt hollandske Q-Pall. Pressefoto

Niels Aage Kjær er adminstrerende direktør for AVK-koncernen, der netop har opkøbt hollandske Q-Pall. Pressefoto

AVK-koncernen opkøber hollandsk selskab

Ventilproducenten med hovedsæde i Galten overtager det hollandske selskab Q-Pall, der er specialiseret i bæredygtige plastpaller

AVK-koncernen har opkøbt det hollandske salgsselskab Q-Pall.

"Købet af Q-Pall styrker AVK’s grønne profil. Q-Pall er et godt eksempel på en virksomhed, der baserer hele sit virke på bæredygtighed. Virksomheden sælger årligt mere end 20.000 tons paller, som produceres hos underleverandører – primært AVK’s plastvirksomheder - på basis af 100 procent genbrugsplast, og de producerede paller er fuldt genanvendelige. Så her står vi med er klokkeklart eksempel på, at genbrug af plast kan antage et meget stort volumen," siger adminstrerende direktør Niels Aage Kjær i en pressemeddelelse.

Grøn profil

På tværs af koncernens produktionsselskaber udgør genbrugsplast hele 94 procent af de omkring 26.000 tons plast, som koncernen årligt anvender til fremstilling af primært forskellige former for paller og til gadedæksler.

"Plastpaller udgør kun en lille del af markedet for paller. Men da plastpaller kan produceres på basis af plastaffald fra husholdninger, forventer vi, at markedet for plastpaller vil vokse endog markant over de kommende år. Det vil ske, fordi meget store mængder plastaffald p.t. ikke genbruges, hvilket giver anledning til både politiske og markedsmæssige krav om øget genanvendelse af plastaffald. Mængden af genbrugsplast, som AVK anvender i produktionen, svarer til en fjerdedel af den mængde plast, der indsamles fra husholdninger i Danmark," suger Niels Aage Kjær.

Også produktionen af ventiler til vand-, spildevand- og gassektorerne, som er koncernens vigtigste forretningsområde, er præget af omfattende genbrug på materialesiden. AVK-koncernen anvender ca. 50.000 tons støbegods om året, hvoraf omkring 90 procent er genbrug primært i form af metalskrot fra bilindustrien.

En stor spiller

AVK-koncernen er en af verdens førende producent af ventiler inden for vand- og gasforsyning, spildevandsbehandling og brandbekæmpelse. Virksomheden omsætter for knap seks milliarder kroner årligt og har flere end 100 selskaber fordelt på mere end 35 lande.

Det giver beskæftigelse til cirka 4.500 medarbejdere heraf omkring 700 i Danmark.

Publiceret 04 May 2020 15:30