Anne-Marie Kruse, daglig leder af Landsbyen Sølund, er glad for støtten og opmuntringerne udefra.

Anne-Marie Kruse, daglig leder af Landsbyen Sølund, er glad for støtten og opmuntringerne udefra.

Sølund takker:

Det gør en kæmpe forskel at blive værdsat

Både blomster og muffins har på det seneste fundet vej til Landsbyen Sølund for at muntre op i en svær tid

Af
Claus Sonne

Corona "Vi ved godt, at denne tid stiller helt ekstraordinære krav til jeres arbejdsindsats". Sådan begynder i et brev, som Landsbyen Sølunds pårørendeforening har skrevet til personalet i landsbyen.

Sammen med brevet er der sendt 35 blomsterbuketter, sat sammen af Blomsterværkstedet i Skanderborg, til alle beboerhuse på Sølund og Bavnebjerg.

Du kan læse hele brevet nedenfor.

For nylig var Føtex i Skanderborg forbi Sølund med muffins, og Anne-Marie Kruse, daglig leder af Landsbyen Sølund, er rigtig, rigtig glad for tilkendegivelserne.

"Det gør da en kæmpe forskel at blive værdsat i en meget svær tid for både personale, borgere og de pårørende," siger hun, roser sit personale og kalder støtten uvurderlig.

"På Sølund er vi som alle andre udfordret, men vi står alt andet lige med nogle specielle udfordringer. For os er samarbejdet med de pårørende meget vigtigt, lige som det er vigtigt for borgerne og deres pårørende at møde hinanden ansigt til ansigt. Og det kan vi ikke i øjeblikket. Det kræver, at vi finder nye måder at kommunikere på. I øvrigt er vi underlagt skrappere regler end eksempelvis på ældreområdet. Så der går længere tid hos os, før vi kan åbne for besøg."

Anni-Marie Kruse kan fortælle om en anderledes dagligdag på Sølund.

"Vi har stoppet al tværgående aktivitet, så man er tæt sammen med de personer, man bor sammen med og møder ikke andre. Her man vi så bruge ting som blomster og muffins som noget, vi kan snakke om og glæde os over sammen med borgerne," lyder det.

Sølund-personale hædret med blomster.

Sølund-personale hædret med blomster.

Læs hele brevet her

Kære ansatte på Landsbyen Sølund - TUSIND TAK!

Corona virussen berører vores allesammens hverdag særdeles voldsomt i Danmark.

I næsten en måned har meget på Sølund også været forandret. Pårørende må ikke komme på besøg, og beboerne må heller ikke tage på besøg derhjemme.

Trods besøgsforbud skal hverdagen for vores beboere på Sølund alligevel og på bedste måde gå videre med mindst mulige gener trods savnet af deres pårørende. Men noget er helt galt og meget anderledes end det plejer at være, og det skal vores beboere værnes mod, og at det lykkes kan vi takke Jer ansatte på Sølund for - uanset hvilket job I bestrider i Landsbyen.

I denne tid “rykker alle ansatte sammen” og på eksemplarisk vis og med enorm flid og engagement nytænkes den gamle hverdag, så vores beboere fortsat får den omsorgsfulde hverdag. I samarbejde med ansatte fra dagtilbuddene skabes et indholdsrigt dagtilbud i boenhederne. Beboerne kan heldigvis stadigvæk komme udenfor og nyde vejret i haverne og tage på gåture og cykelture i Sølunds skønne grønne område, som kun få bosteder kan tilbyde.

I har overskud til at sørge for jævnlige Face-Time opkald, så beboere og pårørende kan få en god snak, og ikke mindst “se hinanden”. Vi kan så ved selvsyn forvisse os om, at vores beboer har det godt. I skal vide, at vi som pårørende værdsætter dette korte samvær utroligt meget. Det er så tæt på virkeligheden, man kan komme.

Men vi ved godt, at denne tid stiller helt ekstraordinære krav til Jeres arbejdsindsats. I må hele tiden have smitterisikoen i baghovedet og udføre mange, ellers almindelige rutiner anderledes end ellers. I spritter Jer selv, beboere og ting af i “tide og utide” for at forebygge smitterisikoen. Der kan heller ikke bare grovkrammes som før, men holdes afstand. I medbringer ekstra arbejdstøj, som er vasket på 60 grader, som i skifter til inden I træder ind til beboerne. Ekstra stor forsigtighed og sikkerhed er idag tænkt ind i alle daglige rutiner.

Men Jeres hensyn og omsorg favner i lige så høj grad Jeres familier derhjemme, som I også skal undgå at bringe smitte hjem til. I har et stort og dobbelt hensyn som ansatte og pårørende, som kræver Jeres fulde opmærksom på jobbet overfor beboerne og hjemme overfor Jeres familier.

Vi tænker også i lige så høj grad på personalet på Sølund, som arbejder i køkkenet, sundhedspersonalet som tilser beboerne, ledelse og administrationen og andre ansatte. I er i denne situation endnu mere uundværlige!

Vi pårørende til beboere på Sølund tænker meget på Jer, og vi siger tusind tak for Jeres store indsats i denne svære tid med store udfordringer.

Pas godt på Jer selv og hinanden!

Mange kærlige hilsner

Bestyrelsen

Pårørendeforeningen Landsbyen Sølund

Publiceret 28 April 2020 09:00