Rektor på Skanderborg Gymnasium, Jakob Thulesen Dahl (nr. 3 fra venstre), kan nu optage alle de unge, der har søgt gymnasiet som deres 1. prioritet. Arkivfoto: Grethe Bo

Rektor på Skanderborg Gymnasium, Jakob Thulesen Dahl (nr. 3 fra venstre), kan nu optage alle de unge, der har søgt gymnasiet som deres 1. prioritet. Pressefoto

Skanderborg Gymnasium får lov at beholde 9 klasser

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har sagt god for, at Skanderborg Gymnasium kan oprette ni klasser til næste skoleår

Af
Grethe Bo Madsen

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet kom mandag med sit svar på, om Skanderborg Gymnasium, sådan som undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil åbnede en kattelem for - kunne undgå at blive beskåret med en klasse til næste år.

Og svaret er JA. Styrelsen godkender Skanderborg Gymnasiums dokumentation for, at flere af de unge, der skulle sendes ind til Aarhus, ville få urimeligt langt til deres uddannelsessted, og at en ekstra klasse i Skanderborg ikke påvirker fordelingen af udsatte elever mellem gymnasierne i Aarhus. På Skanderborg Gymnasium har rektor, Jakob Thulesen Dahl, svært ved at få armene ned over den for Skanderborg glædelige nyhed.

"Vi er meget glade for, at vi nu får lov at opjustere antallet af klasser næste år i forhold til det, ministeren i første omgang meldte ud. Det er glædeligt at Styrelsen for Undervisning og Kvalitet anerkender fordelingsudvalgets ønske og dokumentation," understreger han. Med ni klasser kan Skanderborg Gymnasium optage alle de elever, der i år har søgt gymnasiet som deres førsteprioritet.

"Det her er det fornuftige at gøre - også i respekt for fordelingsudvalgets arbejde. Det er den rigtige løsning. Vi kan ikke som omegnskommune til Aarhus være med til at løse det problem, Aarhus har med udfordrede elever. Det er klart, der er en masse politik i det her, og nogen vil nok diskutere, hvor grænsen til byen går. Men jeg vil holde fast i, at der er noget, der hedder indenfor voldene og udenfor voldene," konstaterer rektor og fortsætter:

"Jeg håber, regionen har fået øjnene op for, hvor mange ansøgninger, der er her lokalt, og at det vil afspejle sig i de diskussioner, der vil komme fremover i forhold til distrikter."

Publiceret 27 April 2020 16:00