TV: Gl. Walther rykker ud:

Sød musik til de ældre

Spillemænd er klar til at skabe liv og stemning på plejecentrene

Af
Michael Wulff

RY Livet går stille og roligt videre på det nye plejecenter i Ry, Fællesskabets Hus, kort før klokken 11 denne tirsdag i april.

Men der har måske været lidt for stille i de sidste uger med corona-krise, mener folkene bag Gl. Walther, Skanderborg Festivalklubs seniorklub.

”Så derfor sender vi nu spillemænd ud for at give de ældre på plejecentrene en oplevelse,” fortæller Bent Møller, der er musik- og bevillingsansvarlig i Gl. Walther.

Dus med himlens fugle

I dag er det toner fra Jeanette Bonde og Morten Bytofte som lyder i atriumgården i det flotte plejecenter, som blev officielt indviet som sent som i januar i år.

En akustisk guitar og et sanganlæg er klar:

”Nu må I forestille jer, at jeg er Poul Reichhardt,” siger Jeanette og stemmer i med ’Er du dus med himlens fugle og skovens grønne træer’, så enhver der lytter og kigger med fra gården og balkonen faktisk kan se Reichhardt vandre ud af landevejen.

Spillemænd og rockbands

Bent Møller nyder også musikken og stemningen.

”Vi har jo lavet denne slags på plejecentrene tidligere, men der var det indendørs og med et seks-mands rockband, der spillede. Så det er en helt anden ting i dag,” siger han.

”Men de steder, vi har været indtil nu, har taget vældig godt imod os. Så vi overvejer, hvad vi ellers kan gøre i denne situation, som ser ud til kommer til at vare længe.”

Tur på Avenuen

Jeanette og Morten tager de ældre med ud på ’Avenuen’, der er kendt med Trine Dyrholm og har tekst af Kim Larsen:

’Man sku' egentlig lade være men, man gør det jo alligevel. Det er svært at vær' menneske, jeg har prøvet det selv.”

I dag var det så lidt mindre svært, kan man fornemme på de glade ansigter.

Publiceret 22 April 2020 18:00