SUP er blandt de tilbud, Outdoorfestivalen i Ry udbyder i en tre måneder lang festival. Arkivfoto: Per Bille

SUP er blandt de tilbud, Outdoorfestivalen i Ry udbyder i en tre måneder lang festival. Arkivfoto: Per Bille

Spritnyt: Outdoorfestivalen klar med 3 måneders ud-i-en-køre tilbud

Og håbet om, at den 'almindelige' festival kan afholdes, lever stadig

Af
Claus Sonne

"Vi holder den da i live".

Ordene kommer fra Isabel Morgenstern, og 'den' er lig med Outdoorfestivalen anno 2020. For med regeringens udmelding om, at 'større forsamlinger' handler om forsamlinger på over 500 personer, så er der tændt et lys i mørket for, at der kan afholdes en egentlig festival i år.

"For vi er jo aldrig over 500 personer samlet," konstaterer Isabel Morgenstern, der er kvinden bag festivalen, og fortsætter:

"Men vi afventer en udmelding 10. maj. Der kan ske mange ting undervejs og efter. Men er de 500 forsamlede det tal, der skal bruges i denne sammenhæng, kan vi godt afholde en festival i år. Vi har tænkt en masse tanker om, hvordan vi i så fald kan gribe det an, og det handler om alt fra handsker til andre aktiviteter end de først planlagte. På grund af coronasituationen kræver det dog flere frivillige at holde øje med sikkerhed og hygiejne, så måske kan vi give de mange frivillige, der ikke kan være aktive under de desværre allerede aflyste festivaler, en hånd."

Skulle det ende med, at der ikke bliver en Outdoorfestival i 2020, så har Isabel Morgenstern & Co. allerede et alternativ klar mandag i næste uge. Nemlig et såkaldt 9 + 1 tilbud.

"Hver dag i de kommende tre måneder, altså fra mandag, kommer vi til at udbyde outdoorarrangementer, hvor der kan være 9 deltagere og 1 instruktør på et hold. Udgangspunktet bliver Ry, og på programmet vil fx være SUP, kajak, vandreture og 'ekspeditioner i Søhøjlandet'. På den måde spreder vi vores instruktørers timer og evner ud over en længere periode, så vi kan give folk en mulighed for at komme ud i naturen, hvilket vi tror på, at rigtig mange gerne vil," lyder det fra Isabel Morgenstern.

Det lyder som om, at nød lærer nøgen kvinde at spinde - og være aktiv i naturen?

"Vi har tænkt og tænkt over, hvad vi kan gøre. Heldigvis råder jeg over et meget omstillingsparat team, der har fået masser af støtte fra både instruktører og kommercielle partnere, og vi glæder os meget til at udbyde 9 + 1-tilbuddet," fortæller Isabel Morgenstern.

De pågældende tilbud kan ses på Outdoorfestivalens hjemmeside fra på mandag.

Publiceret 22 April 2020 15:20