Kommentar:

Jubel er langt under bæltestedet

Af
Claus Sonne

journalist på UgeBladet

Kommentar Da statsminister Mette Frederiksen lancerede et forsamlingsforbud, der bl.a. betød en aflysning af Smukfest, Outdoorfestivalen i Ry, Sløngeldagene og Mosstock Festival, brød flere borgere fra Skanderborg, på Facebook, ud i jubel afsendt direkte mod Smukfest.

’Så får vi da skoven for os selv i år’, og ’Dejligt! Kommer til at nyde roen i byen’ lød det blandt andet.

Da vi på UgeBladet bragte historien om, at Smukfest-aflysningen truer en stor forening som Skanderborg Håndbold på livet, fordi klubben, som talrige andre lokale foreninger og organisationer, tjener penge på at hjælpe før, under og efter festivalen, ja så gjorde flere Facebook-brugere det til noget grimt, at lokale foreninger får, hvad der blev betegnet som almisser og støtte fra Smukfest.

Set fra min stol er det simpelthen langt under bæltestedet, at man dels glæder sig over, at Smukfest aflyses, og dels skoser det samarbejder, der er mellem festivalen og lokale foreninger og organisationer.

Jeg erkender gerne, at Smukfest er en invasiv størrelser, der midlertidigt larmer og støjer, men Smukfest er OGSÅ en kæmpe fornøjelse for rigtig, rigtig mange mennesker, en vigtig medspiller i det lokale kultur- og foreningsliv, et kæmpe brand for Skanderborg og ikke mindst en organisation, der via Smukfonden siden 2014 har uddelt mere end 6 mio. kr. til både lokale og udenbys velgørende projekter – og eksempelvis støtter socialt udsatte.

En aflyst Smukfest betyder altså også mindre støtte til fx socialt udsatte og kan presse mange lokale foreninger og organisationer. Det er altså ikke noget, man jubler over.

Publiceret 19 April 2020 11:30