Anja Elley (tv) satte sammen med sin søster og blomsterhandler Susie Frank gang i en indsamling af penge, så de ældre i Galten kunne få en blomstrende fornøjelse på Dronningens Fødselsdag. Foto: Grethe Bo Madsen

Anja Elley (tv) satte sammen med sin søster og blomsterhandler Susie Frank gang i en indsamling af penge, så de ældre i Galten kunne få en blomstrende fornøjelse på Dronningens Fødselsdag. Foto: Grethe Bo Madsen

Blomsterglæder:

Galten fejrede Dronning Margrethe med smukke buketter til de ældre

Anja Elley fra Galten tog på Facebook initiativ til at indsamle penge i anledning af Dronningens fødselsdag, så der kunne spredes blomsterglæde blandt de ældre og handicappede i Galten

Af
Grethe Bo Madsen

Galten "Der er så mange triste nyheder i disse corona-tider. Dronning Margrethe har i anledning af sin 80 års fødselsdag ønsket, at man i stedet for at sende blomster til hende i stedet betænker de ældre, der sidder alene. Derfor har min søster og jeg sat os for sammen med Susie Frank BlomsterDesign, at der skal spredes noget glæde blandt byens ældre på Lokalcenter Tjørnehaven i anledning af Dronning Margrethes fødselsdag."

Sådan skrev Anja Elley for et par dage siden til UgeBladet, for at gøre os opmærksom på, hvordan borgerne i Galten blev opfordret til indbetale penge via MobilePay, som så skulle veksles til smukke buketter.

Opfordringen havde Anja lagt ud i et opslag på Facebook, og forventningerne gik i retning af, at det ville være smukt, hvis man kunne nå op på 1.000 kr. til at sprede blomsterglæde blandt Galtens ældre.

Men det var skudt langt under målet, for da Susie Frank gjordet det indsamlede beløb op, viste det sig, at der var indsat 7.030 kr. til blomsterbukketter fra i alt 110 borgere i byen.

Dronningens yndlingsfarver

"Det er så skønt, at opbakningen har været så stor og at så mange har ønsket at være med. Fordi der kom så mange penge ind, har vi nu buketter nok både til Lokalcenter Tjørnehaven, til Plejecenter Bøgehaven samt til bofællesskaberne for handicappede på Skolevej og Firkløvervej," fortæller Anja.

Buketterne blev bragt ud torsdag formiddag og UgeBladet nåede lige at fange et par i kameralinsen, inden de blev sendt afsted.

"Vi ved jo, at Dronning Margrethe holder meget af pastelfarver, så jeg har valgt blomster i forskellige pastelfarver til buketterne. Der er en stor buket til fællesrummene, og flere mindre til hvert sted," forklarer Susie Frank, der nød at få frie hænder til at binde smukke buketter.

"Det har været en kæmpestor fornøjelse."

Og faktisk er det ikke kun borgere i Galten og Skovby, der har bidraget til indsamlingen. Der er nemlig kommet bidrag helt fra Vejle.

Publiceret 16 April 2020 19:55