Den tomme grund forrest og en grund lidt længere henne på Århusvej i Stilling skal 'nybebygges'. Men naboerne er utilfredse med byggeriernes størrelse.

Den tomme grund forrest og en grund lidt længere henne på Århusvej i Stilling skal 'nybebygges'. Men naboerne er utilfredse med byggeriernes størrelse.

Stilling:

Byggeri på Århusvej beskæres

Naboerne er dog ikke engang i nærheden af at være tilfredse med politikernes beslutning

Af
Claus Sonne

Stilling "Det oprindelige byggeri var simpelthen for stort til en by som Stilling."

Sådan siger Claus Leick (SF), formand for Miljø- og Planudvalget om et ønsket byggeri på Århusvej 18-20 - efter at udvalget har beskåret byggeriet med en etage, så det nu rækker 2,5 etage op, og generelt gjort det mindre.

"Byggeriet er et godt eksempel på, at vi som kommune har været for lempelige," siger Leick.

At byggeriet får en etage mindre, hilses velkommen af de bagvedliggende naboer, som UgeBladet har talt med. Men naboerne undrer sig.

"Det er meget fint, at der er taget en etage af i højden, men når den øverste halve etage er en hel del højere end de to nederste etager, så hjælper det knap så meget," lyder det samlet fra naboerne omkring de områder, hvor der skal bygges. De kigger nu også hen mod den tomme grund på Stadionvej 2A. Denne grund og grundene fra Århusvej 18 og hen til Stadionvej er nemlig kommet under samme lokalplanforslag. Derfor frygter nabogruppen nu, at der også kan bygges i 2,5 etage der.

Indsigelser er sendt

Næste skridt, ud over udarbejdelsen af lokalplanforslaget, er et borgermøde. Naboerne til byggerierne på Århusvej 18-20 og Stadionvej 2A har dog allerede forfattet en indsigelse mod de nye byggeplaner.

I indsigelserne kan man blandt andet læse følgende:

"Det er stærkt bekymrende, at man påtænker at inddrage Stadionvej 2/2a i denne lokalplan, som efter vores opfattelse alene burde omfatte ejendomme beliggende langs Århusvej."

"Stadionvej er et villakvarter med tilladt byggeri i 1 ½ plan, og hvis der åbnes for byggeri i 2 ½ plan, kan det skabe præcedens for kommende byggesager på Stadionvej."

"Vi kan frygte, at en udvidelse af lokalplanområdet fra først at omhandle 2 parceller til nu pludselig at omfatte 6 parceller, vil medføre at vores huse fuldstændig pakkes inde i kolosser."

Publiceret 15 April 2020 18:00