Højdeforskellene i området betyder, at det kommende byggeri på hjørnet af Banegårdsvej og Krøyer Kielbergsvej kommer til at tårne sig op over naboerne på Nørre Allé.

Højdeforskellene i området betyder, at det kommende byggeri på hjørnet af Banegårdsvej og Krøyer Kielbergsvej kommer til at tårne sig op over naboerne på Nørre Allé.

Naboer om byggeproces:

Et demokratisk problem

Naboerne til et byggeri i Skanderborg har svære kvaler med at forstå kommunens ageren

Af
Claus Sonne

Skanderborg Et demokratisk problem.

Sådan betegner Karen Lebeck uden tøven den proces, der nu med al sandsynlighed fører til, at der opfører nye boliger på hjørnet af Krøyer Kielbergs Vej og Banegårdsvej.

Karen Lebeck bor med sin familie på Nørre Allé, der ligger markant lavere end det kommende byggeri.

"Fra toppen af vores hus og op til det øverste af det kommende byggeri er der 20 meter. Byggeriet kommer til at tårne sig op over de nærmeste haver og huse på Nørre Allé," siger hun og tilføjer:

"Rigtig mange af beboerne i det nye byggeri vil kunne kigge direkte ned til os, også selv om at politikerne har bestemt, at der skal skæres en etage af i forhold til de oprindelige planer. Byggeriet har nærmest absurde dimensioner, når man kigger på dets beliggenhed. Og der er blot taget en halv meter af i forhold til det højeste punkt i de nye planer."

Overløbet

Karen Lebeck og hendes naboer er, for nu at sige det mildt, stærkt utilfredse med den måde, Skanderborg Kommune har behandlet sagen på. De føler sig overløbet.

"Jeg kan i hvert fald konstatere, at jeg ikke føler, at Skanderborg Kommune repræsenterer mig som borger. Og jeg kan konstatere, at det åbenlyst er vigtigere for kommunen at overholde den mere eller mindre uskarpe aftale, der er lavet med en bygherre for tre år siden. Tilbage i 2017, da aftalen mellem kommunen og bygherren åbenbart er indgået, har vi naboer ikke haft mulighed for indsigelse. Hvorfor blev planerne ikke sendt i høring dengang, så vi kunne forholde os til dem, FØR kommunen lavede en aftale? Alle høringsregler er sat ud af spil," siger hun og tilføjer:

"Jeg forstår ikke, hvad det er i den aftale, der er lavet i 2017 mellem kommunen og bygherren, der gør, at kommunen ikke kan ændre på tingene, når naboerne dengang ikke blev hørt."

Byggeprocent i området

Karen Lebeck peger også på, at der i Kommuneplanen tales om en byggeprocent på 60 i området. Det nye byggeri ender på 120 procent efter at have været oppe på 150 i det første udkast fra bygherren.

"For os er Kommuneplanen også en aftale. Men åbenbart ikke en, som Skanderborg Kommune mener skal overholdes. Jeg synes jo ellers, at vi har haft en god dialog med politikerne, hvor vi har mødt forståelse for vores argumenter om, at byggeriet er for højt. Hvilket blev bekræftet, da Økonomiudvalget afviste byggeriet i første behandling. Alligevel falder sagen tilsyneladende ud til bygherres fordel," lyder det.

Lave batterier

Karen Lebeck og de øvrige naboer har været særdeles aktive i forhold til at få ændret byggeriet.

Men energimængden på batterierne er lav lige nu.

"Jeg ved ikke engang, om vi orker at lave et høringssvar. Skanderborg Kommune har jo bestemt sig for, hvordan det her skal være, så vi føler mest af alt, at løbet er kørt. Det er meget, meget frustrerende," siger hun.

Publiceret 14 April 2020 11:30