Sådan ser byggeriet på hjørnet af Krøyer Kielbergs Vej og Banegårdsvej ud i skitseform.

Sådan ser byggeriet på hjørnet af Krøyer Kielbergs Vej og Banegårdsvej ud i skitseform.

Uskarpt byggeprojekt sendes i høring

Processen har ikke været helt fair, lyder det

Af
Claus Sonne

Skanderborg Et byggeri på hjørnet af Banegårdsvej og Krøyer Kielbergs Vej sendes nu i høring. Projektet har været i støbeskeen siden 2017 og mødt en hel del modstand fra naboerne på Nørre Allé, fordi Nørre Allé ligger markent lavere end det nye byggeri. Naboerne har derfor blandt andet påpeget, at de udsættes for markante indbliksgener.

Og Claus Leick (SF), formand for Miljø- og Planudvalget erkender da også, at processen vedrørende byggeriet har været uskarp.

"Planlægningen i forhold til dette byggeri har været for uskarp, hvilket hverken er fair over for naboerne eller bygherre," siger Claus Leick og anerkender, at der tale om et projekt, der påvirker naboerne.

Vi står i en situation, hvor vi som kommune ikke kan springe fra det, vi tidligere har lovet bygherren

Claus Lecik (SF)

"Selv om vi rent politisk har pillet en etage af byggeriet, er det, erkender jeg gerne, stadig et højt byggeri, når man står på Nørre Allé," siger Claus Leick.

I Kommuneplanen tales der om en bebyggelsesprocent på 60. Nu siger I ja til en på 120. Hvad tænker du om det?

"Vi står i en situation, hvor vi som kommune ikke kan springe fra det, vi tidligere har lovet bygherren. Vi kan ikke stoppe det, der begyndte tilbage i 2017. Lige nu arbejder vi med nogle planer for kommunens vækst, der er cirka 10 år gamle. Dem har vi bestemt os for at revidere, så e tager hensyn til, at vi nu er en vækstkommune i forhold til, som dengang, at være en kommune, der havde problemer med at tiltrække indbyggere," siger Claus Lecik og fortsætter:

"I forhold til dette byggeri har vi dog gjort noget. Der er blandt andet pillet en etage af byggeriet i forhold til det oprindelige ønske fra bygherren, og der bliver således 10 lejligheder mindre. Dermed får byggeriet den mindst mulige højde i forhold til det, vi lovede byggeherren tilbage i 2017."

Publiceret 14 April 2020 09:00