Michael Lund (tv), CEO Nordic, og Claus Bang Christiansen, CFO, fra Damstahl-gruppen. Pressefoto

Michael Lund (tv), CEO Nordic, og Claus Bang Christiansen, CFO, fra Damstahl-gruppen. Pressefoto

Damstahl bliver sin egen genbo

For at kunne realisere sin vækststrategi og skabe plads til nødvendig udvidelse af lagerkapaciteten har Damstahl købt grund og bygninger hos genbo i Skanderborg

Skanderborg Damstahl gennemførte i 2019 markante investeringer, bl.a. ved at købe 45 % aktieandel i fittingsproducenten KM Rustfri A/S, etablere digital virksomhed i Ukraine sammen med den branchekyndige Brian Kobberøe Fink samt bygge ny lagerhal på virksomhedens adresse i Skanderborg.

Pladsen på egen matrikel rækker dog ikke til at opfylde målene i Damstahls vækststrategi, og derfor er tiden nu kommet til yderligere ejendomsinvesteringer.

Derfor har Damstahl købt grund og bygninger på Danmarksvej 21 og bliver nu sin egen genbo.

"Beslutningen om at købe vores genbos grund og bygninger her i Skanderborg er en helt naturlig konsekvens af vores klare vækststrategi," udtaler Claus Bang Christiansen, CFO i Damstahl-gruppen.

Med købet af Danmarksvej 21 føjer Damstahl godt 11.000 m2 til sine allerede 40.000 m2 på Danmarksvej 24 og 28. På den nye grund er det planen, at Damstahl med tiden vil opføre et højautomatiseret fittingscenter.

- Vores vækst på fittings og flanger er høj, og det kræver flere logistikmuskler og effektive arbejdsgange for fortsat at kunne leve op til vores egne krav om at kunne levere i hele Norden fra dag til dag med deadline kl. 17.00, siger Michael Lund, CEO Nordic.

Damstahl-gruppen investerer også på andre lokationer og står lige nu overfor en kæmpe udvidelse i Tyskland. Derfor bliver den nye ejendomsinvestering i Skanderborg i første omgang udnyttet til andre formål.

"Først når vi har gennemført vores projekt i Tyskland, beslutter vi timingen for nybyggeriet her i Skanderborg," fortæller Claus Bang Christiansen og fortæller, at Damstahl indtil da vil anvende de godt 1200 m2 hal til kundespecifikke varer, mens de 400 m2 kontorbygning udlejes.

Damstahl overtager grund og bygninger på Danmarksvej 21 pr. 1. maj 2020 i en handel, hvor ingen af parterne ønsker at oplyse prisen for den attraktive placering.

Publiceret 11 April 2020 11:00