Skanderborg-firma klar med nyt produkt: Gør alt i et lokale corona-fri på to minutter

SuperSurface-spray benytter sig af en elektrisk ladet væske, der kan 'sprøjte om hjørner'

Af
Claus Sonne

I øjeblikket knokles der på landets skoler med at gøre lokaler klar til, at 0.-5. klasserne vender tilbage i næste uge. Der er blandt andet et enormt fokus på hygiejne, og nu kaster Skanderborg-firmaet SafeSurface en livline ud til skolerne i form af en sprøjtbar væske, der på bare to minutter eliminerer alt, hvad der måtte være af coronavirus i et lokale.

Væsken er godkendt af blandt andet Statens Serum Institut og Fødevarestyrelsen og sendes ud i et lokale med enten en håndholdt 'sprayer' eller en større version, hvor væsken er i en beholder på ryggen af den person, der desinficerer. Hemmeligheden bag væskens effektivitet er, at den vha. sprayeren bliver elektrisk ladet, rent teknisk som en pluspol. Alt andet i et rum, fx et tastatur, en lampe eller et bord, er minuspoler, og væsken sætter sig derfor fast - og dræber alt fra til coronavirus til eksempelvis de viraer, der står bag ebola, HIV og MRSA.

"Den elektrisk ladning af væsken gør, at man ikke behøver ramme en overflade for at få placeret væsken, for den sætter sig fast af sig selv. Man kan så at sige sprøjte om hjørner," forklarer Mikkel Hyldborg Lund, ejer af Safe Surface, der er eneimportør i Danmark, Færøerne og Grønland af de omtalte produkter.

Selv om væsken dræber 99,99 procent alle vira, kan fødevarer får kontakt med en overflade med væsken, uden at det giver sundhedsmæssige problemer.

"Batteriet i den håndholdte version holder fire timer, og på den tid kan man nå at desinficere 5000 m2 ved kun at bruge 5 liter væske - og et meget større areal, hvis det kun er smittefladerne, der sprayes. Produktet er utrolig enkelt at benytte, så selv om vi tilbyder at komme ud til eksempelvis en skole og desinficere, så kan alle på forholdsvis kort tid lære at bruge produktet, der ydermere har den fordel, at det ikke kræver en ledning," siger Mikkel Hyldborg Lund.

Hvor lang tid går der, fra væsken er sprøjtet ud, og til man kan benytte for eksempel et klasseværelse?

"To minutter. Væsken lugter dog lidt af svømmehal, selv om der ikke er klor i den, så vi siger 10 minutter. Altså et frikvarter på en skole," lyder det fra Mikkel Hyldborg Lund.

Netop skolerne er et fokusområde for Skanderborg-firmaet.

"Vi ved jo, at man ude på skolerne kæmper en kamp for at blive klar til at genåbne, og at man har kæmpe fokus på, hvordan man forhindre at sprede smitte. Vi har for nuværende kapacitet til at dække behovet for 200 skoler i Østjylland," siger Mikkel Hyldborg Lund og understreger, at de nye våben i kampen mod coronaviruset går som varmt brød.

"Der er rigtig stor interesse for vores produkter, men vi vil gerne gøre opmærksom på, at skolerne her har en mulighed, der vil gøre deres dagligdag meget lettere. Senere tilbyder vi den private sektor produktet," lyder det.

https://www.youtube.com/watch?v=oNYZWjw9Cug&feature=youtu.be

Publiceret 10 April 2020 16:45