Debat: Kæmpe tak til ansatte, der er der for se svage

Af
Kristian Skovhus

på vegne af Seniorrådet

Lige nu udfører alle ansatte i plejecentrene, hjemmeplejen, bostederne og overalt, hvor der er brug for hjælp, en stor og vigtig opgave under meget vanskelige vilkår.

Corona-virussen har pludseligt vendt op og ned på næsten alt i hverdagen. Samfundet er rigtig mange steder sat på stand by og flest mulige skal arbejde hjemmefra eller slet ikke. Mange bliver ulykkeligvis fyret fra deres job. Børnene skal så vidt muligt undervises hjemmefra.

Ansatte i pleje- og handikapsektoren arbejder under særligt vanskelige vilkår, når de i deres daglige arbejde samtidig skal hjælpe de svage borgere, og samtidig beskytte dem mod smitte.

De gamle og svage på plejecentrene må midlertidigt ikke få besøg af deres pårørende. Det kan betyde, at mange føler sig mere ensomme og usikre, på hvad der sker. De ansatte skal, så godt det nu er muligt, forsøge at være der for dem, og forklare situationen og nogle gang trøste den enkelte borger.

Lige nu udfører alle ansatte i plejecentrene, hjemmeplejen, bostederne og overalt, hvor der er brug for hjælp, en stor og vigtig opgave under meget vanskelige vilkår

De pårørende har også et behov for at besøge deres svage familiemedlem. For rigtig mange er det en selvfølge, at jævnligt komme på besøg i plejecentret. Men den mulighed er også lukket ned lige nu. De ansatte må også her være med til at forklare om situationen og reglerne – og supplere med, hvordan ”det går” med beboeren på plejehjemmet.

De ansatte har også dem selv, deres familier, og deres kollegaer at tænke på, når det gælder beskyttelse mod at blive smittet med corona – virussen.

I Skanderborg kommune har byrådet og administrationen opstillet en række regler og anbefalinger for arbejdet med ældre- og handicapområdet. Seniorrådet bakker fuldt og helt op om de meget vigtige skridt, som vor kommune har taget. Vi påskønner, at der er taget vigtige hensyn til såvel borgerne, de pårørende og de ansatte for at beskytte mod overførsel af smitte.

Seniorrådet vil med denne artikel sige tusind tak til alle ansatte for vigtige arbejde I laver døgnet rundt i en helt uvant, og vanskelig situationen.

Tak fra: Hanne Margrethe Kirkegaard, Børge Møller, Ole Hefsgaard, Inge Lise From Nielsen, Bent Bennetsen, Kirsten Nielsen, Karl-Erik Jørgensen, Jørgen Viktor og Kristian Skovhus.

Publiceret 09 April 2020 07:00