Skoleåbning for de yngste skaber travlhed

De lokale skoler knokler for at være klar til at modtage elever igen

Af
Claus Sonne

Dagplejen, vuggestuer, børnehaver, skoler og SFO i 0-5. klasse åbner så vidt muligt 15. april - også i Skanderborg Kommune. Det sker på baggrund af Statsministerens seneste udmelding. Og det skaber travlhed ude på skolerne - også på Gyvelhøjskolen i Galten.

Skoleleder Pia Weedfald Hansen og hendes kollegaer har således mange bolde i luften.

"Vi er på Gyvelhøjskolen så heldig, at vi netop har fået gjort hovedrent i nøjagtig de lokaler, som vi nu skal tage i brug. Altså før vi fandt ud af, at børnene kommer tilbage," fortæller hun og sætter flere ord på.

"Heldigvis har Skanderborg Kommune en strategi for gen-åbningen, som vi kan følge. Så vi er i gang med finde ud af, hvordan vi afdækker, sikrer og i det hele taget gør skolen klar til, at de mindste elever kommer tilbage. Vi har også været i gang med at indhente oplysninger i forhold til, om der er elever, deres familie eller vores personale, der hører til i risikogruppen i forhold til coronaviruset."

I det arbejde har skolens rengøringspersonale været en vigtig medspiller.

"Vi er nødt til at omstrukturere vores rengøring, men det har ikke givet problemer overhovedet. Jeg oplever en enorm gejst og respekt for, at det her skal vi nok klare," siger skolelederen.

Tror du, eleverne glæder sig til at komme tilbage i skole?

"Det ved jeg, at de gør. De savner hinanden, og de savner faktisk også at blive undervist. Ud over hjemmeundervisningen har vi været i kontakt med en del elever fra fortovet, helt bogstaveligt. Når der har været tekniske problemer, er vi kørt ud, stået foran deres hjem og via telefonen fået løst problemerne. Så vi har har direkte kontakt til eleverne også," fotæller Pia Weedfald Hansen.

Udlån af IPads

I en tid, hvor meget er anderledes har man på Gyvelhøjskolen prøvet noget helt nyt.

"Vi har lånt IPads ud til ældre medborgere i lokalområdet. Vi har jo haft ledig kapacitet på det område, og det er en opgave, vi med glæde har påtaget os," fastslår Pia Weedfald Hansen.

Publiceret 08 April 2020 18:30