Også ligaspillerne fra Skanderborg Håndbold står bag disken på Smukfest. Her fra venstre Salah Boutaf, Mike Haack og Marcus Mørk. Arkivfoto: Per Bille

Også ligaspillerne fra Skanderborg Håndbold står bag disken på Smukfest. Her fra venstre Salah Boutaf, Mike Haack og Marcus Mørk. Arkivfoto: Per Bille

Smukfest-aflysning:

"Det her handler om foreningens overlevelse"

At Smukfest er aflyst vil det have store konsekvenser for en lang række foreninger

Af
Claus Sonne

"Det her er voldsomt".

Jens Christensen, mange-årig formand for Skanderborg Håndbold, tøver ikke med at male Fanden på væggen, hvis Smukfest, der ikke kan holdes som planlagt i august, ender med helt at blive aflyst.

"Det handler simpelthen om foreningens overlevelse. Og jeg mener foreningen, ikke kun vores ligahold," siger Jens Christensen.

Arbejde før, under og efter Smukfest udgør nemlig en meget stor del af foreningens indtægtsgrundlag. Samtidig kan Skanderborg Håndbold se frem til et måske aflyst medaljeslutspil for klubbens ligaherrer, der også stod til at tjene en pæn sum på deltagelsen i pokalfinalen, Final4.

"Alt i alt snakker vi vel om et beløb i omegnen af et par millioner kroner, som vi som foreningen kan gå glip af som følge af coronapandemien," lyder det fra formanden, der spændt afventer, om der skulle dukke ordningen op, der giver foreninger i samme situation som Skanderborg Håndbold økonomisk kompensation.

"Vi ved ikke, hvordan det falder ud. Men vi håber naturligvis," siger Jens Christensen.

Hvad gør I ellers?

"Kommer der ikke en eller anden form for statslig kompensation, har vi kun et sted at gå hen, nemlig til lokalsamfundet og håbe på, at vi her kan finde økonomisk hjælp i en ekstraordinær situation," lyder det fra Jens Christensen.

Skanderborg Håndbold har ialt tre store boder under Smukfest.

Også Stjær Boldklub tjener penge på at hjælpe til ved Smukfest. Så en aflysning rammer hårdt, siger formand John Haarup Laursen.

"Det er klart, at vi kommer til at mangle en indtægt i Stjær Boldklub, og her taler vi om et beløb på over 100.000 kr, hvilket er rigtig mange penge for os. Det er penge, vi bruger på vore børne- og ungdomsmedlemmer, bl.a. for at tilbyde et så lavt kontingent som muligt. Penge bliver normalt brugt til at kunne sende vores hold til stævner i ind- og udland, men senest har vi også brugt en del af disse penge til at oprette vores Esport-afdeling," siger formand John Haarup Laursen og fortsætter:

"Men også aflysning af vores sportsfest bliver en dyr fornøjelse. Vi tror, det vil komme til at koste os ca 50.000 kr i manglende indtægt, bl.a fra lørdagens store håndboldstævne. Men vi kommer også til at mangle indtægter fra håndboldskolen og fra de indtægter vi får når vi hjælper til med at afvikle håndboldlandskampe i Aarhus. Så vi kommer nok til at mangle cirka 200.000 kr. i kassen.

Publiceret 07 April 2020 14:00