Der bliver ingen Smukfest i august i år. det står klart efter Statsministerens tale mandag aften. Foto: Mike Madsen

Der bliver ingen Smukfest i august i år. det står klart efter Statsministerens tale mandag aften. Foto: Mike Madsen

Smukfest, Outdoorfestivalen, Sløngeldage og 50-års jubilæet for Galten byfest aflyst eller udskydes

Statsministeren havde en nedslående melding til alle smuklinge, outdoor-entusiaster, heslige sløngler og borgerne i Galten

Af
Grethe Bo Madsen

Mens de yngste danskere så småt vil kunne vende tilbage til daginstitutioner og skoler efter påske, så vil resten af Danmark fortsat være lukket ned.

Statsministeren slog i sit pressemøde kl. 20 her til aften fast, at der ikke vil blive åbnet op for store forsamlinger før tidligst til september.

"Til alle jer, der har arbejdet hårdt med at planlægge festivaler, markeder og andre store begivenheder hen over sommeren, har jeg desværre en nedslående besked. Forbuddet mod store forsamlinger fastholdes til og med august," understregede Mette Frederiksen på pressemødet.

"Jeg ved, det er en træls besked. I er mange ildsjæle, der har slidt og slæbt for at få de her arrangementer på benene. Arrangementer, hvor danskerne normaltvis samles, glædes og nyder livet."

Det betyder, at Smukfest 5.-9. august, Outdoorfestivalen i Ry 14.-16. august, og Store Sløngeldag 29. august nu må aflyses eller skal finde en ny dato.

Forbuddet mod store forsamlinger komme også til at ramme Galten Byfest, der i Kristi Himmelfartsferien 20.-23. maj skulle have fejret sin 50-års jubilæumsfest.

Også Stafet for livet i Skanderborg 13.-14. juni må aflyses eller finde en ny dato.

Sølund Musik-Festival, der for nylig rykkede årets festival til 1.-3. september er indtil videre uden for fare for aflysning.

Publiceret 06 April 2020 21:47