Jette Bech Mortensen, international koordinator på SCU. Privat foto.

Jette Bech Mortensen, international koordinator på SCU. Privat foto.

Ny international linje på HHX i Skanderborg

SCU i Skanderborg udbyder en ny international linje efter sommerferien

Af
Anette Bonde

uddannelse "Oplev verden mens du går på HHX i Skanderborg". Sådan lyder indledningen i beskrivelsen af den nye studieretning på SCU i Skanderborg. Med tre år på den internationale linje på handelsgymnasiet lægges fundamentet for at uddanne sig i udlandet eller for en senere karriere på en international virksomhed.

I uddannelsen er der fokus på global og international økonomi og valg mellem tysk eller spansk sprog ud over engelsk.

Undervejs skal de studerende på studieforløb i andre lande. I 1g er det fire-fem dage i Bruxelles med besøg i blandt andet Europa-Parlamentet og Nato. I 2g tager man til enten Tyskland eller Spanien, alt efter hvilket sprog man har valgt. Det er til tre uger med sprogundervisning, arbejde i en virksomhed og bosiddende hos en lokal familie. I 3g bliver der to-tre uger i USA, hvor de studerende ligeledes skal bo hos en lokal familie og samtidig gå i skole og besøge virksomheder.

Hjemme på SCU vil en del af undervisningen foregå på engelsk, og der vil være samarbejde med virksomheder og flere virksomhedsbesøg.

Uddannelsen er blåstemplet af EU, og ved afslutningen modtager dimittenderne et internationalt anerkendt Business-diplom, EBBD.

Unge med globalt udsyn

Jette Bech Mortensen, international koordinator på SCU, erkender, at der lige nu på grund af corona-krisen er stor usikkerhed om alt, der har noget internationalt over sig. Men indholdet vil desuagtet klæde de unge mennesker godt på, når krisen har lagt sig.

"Lige nu er verden gået af lave, men vi er sikker på, at der kommer mere normale tilstande senere."

Hun peger på, at den internationale linje starter i august og de studerende vil være færdige tre år derefter.

"Måske ser verden anderledes ud til den tid, og jeg er sikker på, at vi fortsat vil have brug for unge mennesker med et globalt udsyn og internationale kompetencer."

Publiceret 03 April 2020 16:00