Tina Dideriksen er klar i receptionen på Birkhede Camping - bag en beskyttende skærm. Privatfoto

Tina Dideriksen er klar i receptionen på Birkhede Camping - bag en beskyttende skærm. Privatfoto

"Vi spritter og vasker og spritter og vasker - og spritter lidt mere"

Birkhede Camping har åbnet for gæster - og de opfører sig 'corona-sundt'

Af
Claus Sonne

Hyppig rengøring. Hånd-sprit. Hensyn. Omtanke. Det er nogle af kodeordene i disse dage på Birkhede Camping, der har slået dørene op til, hvad lejrchef Thomas Cordtz bestegner som 'en noget forandret virkelighed'.

"Der er masser restriktioner på pladsen, og vi har eksempelvis blokeret stierne ind til pladsen, så vi ikke risikerer, at en tilfældig vandrer kommer forbi og benytter sig af vores faciliteter," forklarer Thomas Cordtz og fortsætter:

"Vi gør rent hver anden time ved vores fællesrum som toiletter og køkkener, og vi har blændet hver anden vask af, så der skabes afstand. Og så spritter vi af til den store guldme-dalje. Jeg har det indimellem som om, at jeg går rundt i et sprittåge."

30 fastliggere mødt frem

Normalt ville Birkhede Camping havde mellem 90 og 100 fastliggere inde på pladsen på nuværende tidspunkt. Nu er der cirka 30, hvor flere kører hjem og overnatter og derfor kun er på pladsen i dagtimerne.

"Jeg er nødt til at rose vores gæster. Der bliver virkelig taget hensyn til den situation, vi er i. Folk holder afstand og forstår de spilleregler, der er i øjeblikket. Og det gælder også børnene, der blandt andet må undvære mooncars og hoppepuder," fortæller Thomas Cordtz.

Flere campingpladser har valgt at holde lukket. Overvejede I det samme?

"Det er klart, at vi overvejede situationen nøje, inden vi bestemte os for at åbne pladsen. Men vi mener, det er for-svarligt. Og det handler blandt andet om, at der på en campingplads er en naturlig afstand mellem gæsterne, fordi brandmyndighederne kræver, at der skal være tre meter mellem hver vogn eller telt. Og så længe vores gæster overholder de sikkerhedsforanstaltnin-ger, der også skal overholdes alle andre steder i samfundet, fx i byggemarkedet eller supermarkedet, så mener vi, at det går," lyder det fra Thomas Cordtz.

De faste gæster på Birkhede Camping har inden ankomst fået besked om de 'coronaregler', der er indført på pladsen, og de bliver mindet om den ved ankomst.

"Når gæsterne ankommer, må der kun være en enkelt af dem i receptionen. Og vi har hængt en skærm op foran receptionen, fordi vi ikke kan lave to meters afstand der. Og det fungerer gnidningsløst," konstaterer Thomas Cordtz.

Publiceret 02 April 2020 14:30