Regionsrådet har ændret sin beslutning fra tidligere i år og giver nu alligevel grønt lys for, at Skanderborg Gymnasium må optage 9. klasser til næste skoleår. Men kovendingen kan vise sig at være komme for sent, for ministeren har allerede godkendt den tidligere beslutning. Arkivfoto

Regionsrådet har ændret sin beslutning fra tidligere i år og giver nu alligevel grønt lys for, at Skanderborg Gymnasium må optage 9. klasser til næste skoleår. Men kovendingen kan vise sig at være komme for sent, for ministeren har allerede godkendt den tidligere beslutning. Arkivfoto

STX-studerende bliver optaget i Skanderborg ...måske

Regionsrådet vil alligevel ikke beskære Skanderborg Gymnasium med en klasse til næste år. Men beslutningen kommer måske forsent

Af
Grethe Bo Madsen

Så få elever har søgt ind på Aarhus Gymnasiums STX-linje i Aarhus midtby, at regionsrådet nu har taget sin beslutning fra tidligere i år op til revision.

Her besluttede et flertal i regionsrådet, at Skanderborg Gymnasium sammen med Favrskov Gymnasium og en række populære Aarhus-gymnasier skulle optage, hvad der svarer til en klasse mindre til næste år i forhold til indeværende skoleår.

Påstand holdt ikke stik

Formand for Udvalget for Regional Udvikling, Jørgen Nørby (V), mente dengang, at alle unge i Skanderborg var sikret optagelse på det lokale gymnasium, hvis blot de søgte gymnasiet som deres 1. prioritet.

Det har siden vist sig ikke at holde stik, da 282 elever har søgt Skanderborg Gymnasium som førsteprioritet, mens gymnasiet kun måtte optage 234 elever.

Kovending

Et flertal i regionsrådet indstiller derfor nu, at STX-tilbuddet i Aarhus midtby lukker, og at Skanderborg sammen med to Aarhus-gymnasier for lov at optage flere elever. Regionsrådsformand Anders Kühnau vil nu henvende sig til ministeren med den nye indstilling til kapacitetsændring.

"Det er glædeligt at regionsrådet har lyttet, og at de nu justerer deres indstilling om kapacitetsbegrænsning for Skanderborg Gymnasium. Vi har 282 ansøgere, så vi lytter til formand for regional udvikling, Jørgen Nørby, der på regionsrådsmødet 25. marts siger, at der vil være plads til alle ansøgerne på Skanderborg Gymnasium. Det håber vi på," siger rektor på Skanderborg Gymnasium, Jakob Thulesen Dahl.

"Vi kommer til at starte med store klasser, men ikke alle de 282 ansøgere starter til august. I tallet er der både elever, der ønsker skolestart i 2021, og unge der ikke er uddannelsesparate, og som skal til optagelsesprøve," konstaterer han.

Intet er sikkert endnu

Det er dog for tidligt at glæde sig, understreger Jakob Thulesen Dahl, da regionsrådets beslutning om at omgøre en beslutning så sent i processen, aldrig er set tidligere.

"Det er i sidste ende ministeren, der skal beslutte sig for, om regionsrådets nye indstilling skal følges, og ministeren har allerede godkendt den indstilling, regionsrådet vedtog i januar i år."

Publiceret 02 April 2020 16:30