Chr. Bank, til venstre, henter sin gourmet-pose på Restaurant Vestermølle. Bag Morten Kvist ses dagens øvrige team, kokkeelev Aria Zahavi og tjener Louise Andersen. Pressefoto

Chr. Bank, til venstre, henter sin gourmet-pose på Restaurant Vestermølle. Bag Morten Kvist ses dagens øvrige team, kokkeelev Aria Zahavi og tjener Louise Andersen. Pressefoto

Spis ude Hjemme - det gør de i Skanderborg

Aflysninger i en svær tid fik Restaurant Vestermølle til at fokusere på take away

skanderborg Efter at have været daglig leder af Restaurant Vestermølle ved Skanderborg Sø i kun ni måneder overtog kok, tjener og merkonom Morten Kvist 1. januar restauranten som forpagter.

For 14 dage siden stod han - udover det daglige salg - med en fyldt ordrebog i den kommende konfirmations, og bryllupssæson kulminerende med studenterfrokoster i juni. I løbet af et døgn forsvandt forretningens eksistensgrundlag, som det også er sket for mange af hans mere veletablerede kolleger.

Som mange andre fik Moren Kvist den idé at starte med takeaway.

"På kun en dag blev der igen vendt op og ned på tingene, og vi fik travlt igen. Så nu har vi lanceret begrebet 'Spis ude Hjemme'," forklarer Morten Kvist.

Menuerne skal bestilles på forhånd og lørdag eftermiddag kan de tre-retters gourmet-måltider hentes i restauranten. Til en højere pris end konkurrence-takeway, men under menukortets normale pris.

Konfirmationer og bryllupper genbestilt

Og det er der mange, der gerne vil betale. Efter en uge med ændret livsrytme for mange familier så er det godt at slappe af ved at dække op med dug, lys og de fine glas - og spise ude hjemme.

"Interessen for konceptet har oversteget min fantasi. Vi har lavet et tidsskema, så der aldrig er flere end seks i restauranten ad gangen til at hente menuerne - og der blev sidste lørdag hentet et trecifret antal kuverter. Og alle fik en anderledes gourmet-menu med hjem," fortæller Morten.

Han glæder sig også over, at alle de aflyste konfirmationsfester nu er blevet genbestilt til weekender i august og september, efter kirkerne har frigivet nye datoer for konfirmationerne i efteråret. I tilgift har flere kommende brudepar i den forløbne uge også sig skrevet ind i ordrebogen.

"Corona er et ondskabsfuldt bæst, men der er heldigvis et liv på den anden side af Covid-19’s hærgen," konstaterer Morten Kvist.

mj

Publiceret 30 March 2020 10:00