Folk er virkelig kommet i deres kreative hjørne, nu hvor mange har fået ekstra fritid, fortæller Lene Langballe, Stof og Sy. Pressefoto

Folk er virkelig kommet i deres kreative hjørne, nu hvor mange har fået ekstra fritid, fortæller Lene Langballe, Stof og Sy. Pressefoto

"Vi strikker og syr krisen væk"

Der er kommet gang i strikketøj, sytøj og alskens andre sysler, mens vi venter på hverdagen

Af
Anette Bonde

corona Med corona-krisen har folk fået masser af fritid, og det mærker Lene Langballe særlig meget til. Hun har butikken 'Stof og Sy' i Skanderborg, og folk strømmer til for at hente ting til syssel og adspredelse.

Rundt omkring i hjemmene er der nu kommet ekstra meget gang i strikketøj, sytøj, perlearbejder, patchwork med mere. Nogle kunder kommer med en symaskine, de ikke har brugt længe, for at få hjælp til at få den i gang.

Vi har nogle gang snakket om, at vi skulle have hylder, hvorfra vi kunne sælge tid. Sådan er det ikke nu - ting må gerne tage tid

Lene Langballe, Stof og Sy

"Vi strikker og syr krisen væk. Vi vil gerne aflede tankemyldert," konstaterer hun.

Det er samtidig Lane Langballes opfattelse, at folk får øje på ting der trænger, når de går hjemme, for eksempel nye puder til børneværelset, et forhæng etc. Og så bruges sysleriet også som undskyldning, når vi sidder for tv'et.

"For så er hænderne da i gang med noget," smiler hun.

Hylder med tid

Hvor folk for bare nogle uger siden havde for lidt tid, har de nu masser.

"Vi har nogle gange snakket om, at vi skulle have hylder, hvorfra vi kunne sælge tid. Sådan er det ikke nu - ting må gerne tage tid. Også til strikkepinde nr 3."

Selv om det er en særdeles alvorlig baggrund, kan corona-krisen vække til eftertanke, mener Lene Langballe.

"Det er nok sundt for os alle at sætte en streg i sandet, slukke for tiden og starte forfra igen. Vi kommer sikkert til at tænke anderledes, når vi skal til at fylde vores mødekalender op igen - det her sætter tingene i perspektiv."

Publiceret 26 March 2020 16:30