Online-salget af sexlegetøj i Skanderborg Kommune er eksploderet under de første uger af coronakrisen. Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Online-salget af sexlegetøj i Skanderborg Kommune er eksploderet under de første uger af coronakrisen. Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Sexlegetøj hitter: Salget i Skanderborg og Galten er eksploderet under coronakrisen

Især i Skanderborg og Hørning sælges der i øjeblikket markant mere sexlegetøj end normalt, men Ry og Galten er også godt med

Websitet Eroti.dk, et uafhængigt medie der bringer anmeldelser og prissammenligninger af sexlegetøj, har undersøgt online-salget af sexlegetøj under de første to uger af coronakrisen, hvor tusindvis af danskere er mere eller mindre isolerede i deres eget hjem.

Og - ikke helt uventet - kan mediet se en markant stigning. I en pressemeddelelse skriver det, at salget af sexlegetøj er steget med mere end 500 procent på landsplan.

Vi har alle seksuelle lyster, og ligesom i vintermånederne benyttes erotiske stunder som et foretrukket middel mod kedsomhed

Jacob Bager, Eroti.dk

I Skanderborg Kommune er salget af sexlegetøj ifølge Jacob Bager fra Eroti.dk også vokset kraftigt de seneste par uger. Sammenlignet med marts sidste år er salget i marts i år vokset med 228 procent i Hørning, 221 procent i Skanderborg, 97 procent i Ry og 58 procent i Galten.

Godt middel mod kedsomhed

"I en tid hvor vi kan se frem til selv-isolation, og hvor vi som nation mere end nogensinde før opholder os indendøre, da stiger salget af sexlegetøj," konkluderer Jacob Bager.

"Antallet af søgninger på sexlegetøj og sexnoveller er steget med 2677 procent, og samme udvikling ser vi indenfor salget af sexlegetøj, som fra 1. til 25. marts 2020 sammenlignet med samme periode i 2019 er steget med 515 procent," oplyser han.

"Vi har alle seksuelle lyster, og ligesom i vintermånederne benyttes erotiske stunder som et foretrukket middel mod kedsomhed. For de par og singler, som på nuværende tidspunkt socialt er nødt til at distancere sig fra andre mennesker, kan sexlegetøj være svaret."

Hamstring efter statsministerens tale

Efter statsministerens tale for to uger siden, hvor det blev offentliggjort at Danmark skulle lukke ned, steg antallet af søgninger på sexlegetøj ifølge Jacob Bager med 66 procent alene i perioden fra onsdag 11. marts til søndag 15. marts.

"Der er ingen tvivl om, at vi vil se en forøget interesse lige så længe, vi som nation sidder i karantæne," lyder analysen fra Jacob Bager, der også kan fortælle at interessen for sexnoveller er vokset kraftigt:

"Vi har i marts 2020 haft cirka 18.000 læsere af vores sexnoveller sammenlignet med cirka 14.000 i marts 2019."

bo

Publiceret 26 March 2020 06:00