Brian Taastrup kom i smedelære som 15-årig, og ti år senere var han klar til at blive selvstændig. Foto: Grethe Bo Madsen

Brian Taastrup kom i smedelære som 15-årig, og ti år senere var han klar til at blive selvstændig. Foto: Grethe Bo Madsen

Brian udskyder 25-års jubilæum: "Der bliver ingen stor fest i morgen"

Coronavirussen er skyld i meget skidt. Nu er den også grunden til, at Brian Taastrup må sige farvel til fejringen af sit 25-års jubilæum

Af
Grethe Bo Madsen

ERHVERV Trods corona-krise er der stadig gang i værkstedet hos B.T Smede og Montage på Bjarkevej i Skovby. Her glædede Brian Taastrup sig til at markere sit 25 års jubilæum som selvstændig smed 27. marts, men en nu verdens berømt virus er kommet i vejen.

"27. marts er den dag, mit cvr-nummer blev udstedt for 25 år siden. Det er jo en lidt særlig dag, og jeg havde faktisk glædet mig til at fejre det. Nu må det udskydes. Men så bliver jeg da heldigvis 50 år 9. oktober, så det må blive en ekstra stor fest til den tid," funderer Brian, der godt kan mærke, at alt ikke er som normalt.

Stille telefoner

"Vi bliver ramt, det tænker jeg alle gør i et eller andet omfang lige nu, og det udvikler sig jo hele tiden. Der kommer ingen nye mails og telefonerne er stille. Ingen nye forespørgsler. Men endnu er det ikke hårdt her, for der er rigeligt at se til i øjeblikket," fortæller smeden, der har travlt med at gøre nogle store, over fire tons tunge kranbjælker klar til afgang med kurs mod Grønland.

"Men jeg kan godt mærke, at usikkerheden spreder sig rundt omkring, og det er da en underlig oplevelse at køre ud på tidspunkter, hvor der normalt er myldretid, og så er der ikke et øje."

"Jeg er heldig på den måde, at jeg ikke har mange ansatte. Jeg hyrer ind på timebasis, og står derfor ikke med en fast udgift til månedslønninger som så mange andre - så i forhold til krisen lige nu med coronavirus, så har jeg ikke så ondt i maven endnu," konstaterer han.

I lære som 15-årig

Allerede som helt ung og endnu inden han forlod folkeskolen, vidste Brian, at han skulle være smed.

"Jeg kom i mesterlære som 15-årig. Faktisk allerede inden jeg var helt færdig med 9. klasse. Jeg skulle ud og bruge mine hænder," forklarer han, der ti år senere var klar til at tage springet og blive selvstændig.

"På det tidspunkt fandt jeg ud af, at det nok ville passe bedre til mig, hvis jeg startede op for mig selv. Det har jeg aldrig fortrudt."

Industrianlæg til byggebranchen

I dag leverer Brian Taastrup mange forskellige typer af industrianlæg til byggebranchen.

"Jeg er EN 1090-certificeret til at levere bygningsstål 1090. Det er det, der kræves, for at kunne lave stålbjælker til bærende dele af et byggeri. Det kan for eksempel være trapper eller gelændere. Jeg laver også rustfrie inddækninger til elevatorer. Jeg får jern hjem direkte fra Tyskland til bjælker. Det er stort grej," forklarer han.

Smeden fra Skovby har blandt andet netop leveret bjælker til at lave afskærmning af ventilationsanlægget på toppen af ungdomsboligerne på Regnbuevænget i Skanderborg, som Skanderborg Andelsboligforening er bygherre på. Samme sted har han også leveret en affaldsø til.

Publiceret 26 March 2020 11:30