Sølund Musik-Festival holder flyttedag. I stedet for en fest i juni, bliver det nu et brag af en jubilæums-fest i uge 36, lover festivalen. Arkivfoto

Sølund Musik-Festival holder flyttedag. I stedet for en fest i juni, bliver det nu et brag af en jubilæums-fest i uge 36, lover festivalen. Arkivfoto

Sølund Musik-Festival udsættes på grund af coronakrisen

Verdens største musikfestival for mennesker med udviklingshandicap flyttes fra juni til 1.-3. september

Sølund Musik-Festival, hvor op mod 20.000 udviklingshæmmede og deres hjælpere mødes til musik og samvær har besluttet at udskyde tidspunktet for årets festival.

I stedet for juni er festivalen nu klar med et brag af en fest fra tirsdag 1. september til og med torsdag 3. september. Det oplyser festivalen i en pressemeddelelse.

Vi er kommet til den konklusion, at vi vil give vores gæster et ordentligt festivalbrag, for livet skal leves, kærligheden skal hyldes, og vi aner ikke, hvornår tæppet måske atter bliver trukket væk under os

Lasse Mortensen, festivalleder

"Verdens største, kærligste og vigtigste musikfestival for mennesker med udviklingshandicap har besluttet at flytte datoen for festivalen i 2020. Det er vores 35-års jubilæum, og det skal ikke gå stille af," lover festivalleder Lasse Mortensen.

"Corana virus har sat hele Danmark i stå, og vi ved ikke, om det forsætter helt hen i juni måned. Vi er kommet til den konklusion, at vi vil give vores gæster et ordentligt festivalbrag, for livet skal leves, kærligheden skal hyldes, og vi aner ikke, hvornår tæppet måske atter bliver trukket væk under os," siger han.

"Takket være gavmilde donationer fra erhvervslivet, velvillige musikere, støtte fra fonde og sidst, men ikke mindst, opbakning fra vores knap 2500 medhjælpere, ser vi frem mod Sølund Musik-Festival 2020 i september måned."

Programmet er det samme

Musikprogrammet er uændret. D-A-D, jung, Alphabeat, Medina, Burhan G., Birthe Kjær & The Feel Good Band, og 25 af Danmarks bedste live bands gæster årets festival.

"I år er brugernes år. Vi har i høj grad lyttet til deres ønsker, og de elsker bare dansk musik, så det er der masser af i år," understreger festivalformanden.

De knapt 30 brugerbands med det internationale musikalske musikprogram 'Music Unites Europe' i spidsen er en del af festivalens DNA.

Her får mennesker med udviklingshandicap nemlig mulighed for at vise, hvad de dur til på en scene, og det er ikke så lidt.

"Vi giver både plads til at de udviklingshæmmede selv kan gå på scenen og til, at de kan opleve de store bands, som man kan opleve rundt omkring på landets festivaler," forklarer Lasse Mortensen.

-bo

Sølund Musik-Festival

  • Den første Sølund Musik-Festival blev afholdt i 1986.
  • Idéen til festivalen opstod blandt en gruppe medarbejdere i Landsbyen Sølund under et seminar om handicap og seksualitet. Medarbejderne ville skabe et sted, hvor mennesker med udviklingshandicaps kunne mødes, have det sjovt, få nye venner og måske endda en kæreste.
  • I dag drives festivalen af 9 ulønnede bestyrelsesmedlemmer og flere tusinde frivillige med festivalformand Lasse Mortensen i spidsen.
  • Festivalen er den største af sin slags i verden og tiltrækker hvert år op mod 25.000 gæster.
  • Blandt hovednavnene i år er: Magtens Korridorer, Burhan G., D-A-D, Alphabeat, Lars Lilholt Band, Kandis, John / Rasmus Bjerg. Find hele programmet på: www.solundfestivalen.dk

Publiceret 25 March 2020 12:44