Miriam Jensen fra Skanderborg Forsyning viser Spildevandsdråben Sigurd frem. Pressefoto

Miriam Jensen fra Skanderborg Forsyning viser Spildevandsdråben Sigurd frem. Pressefoto

Børn får gode vaner og lærer om bæredygtighed i Skanderborg

De gode vaner bliver leget ind hos børn i en række Skanderborg-daginstitutioner i løbet af foråret

skanderborg Pædagogerne mener, det giver rigtig god mening at arbejde med bæredygtighed sammen med børnene. De større børn får repeteret nogle ting fra sidste år og får bygget mere ovenpå. Det fortæller de i denne pressemeddelelse.

Pædagogerne har i år fået inspiration hos Forsyningen, hvor de blandt andet stiftede bekendtskab med Vanddråben Viktor og Spildevandsdråben Sigurd, som har forskellige interesser, er udsat for forskellige ting og tilmed kan blive til hinanden!

"Kun lort, tis og toiletpapir i toilettet!! ALT andet giver problemer i systemet.", var en af de vigtige sætninger på dagen.

"Jamen, hvad med ....?"

"NEJ, heller ikke håndklædepapir og hår. Det stopper pumperne!"

Renseanlægget fik besøg af pædagogerne, som fik fortalt om anlæggets drift. Pressefoto

Renseanlægget fik besøg af pædagogerne, som fik fortalt om anlæggets drift. Pressefoto

Lære nyt hver dag

Man skal lære noget hver dag. Men det kan være svært at ændre vaner. Hellere lære børnene de rigtige vaner fra start af, så de kan gøre det bedre end os voksne, som det lyder fra pressemeddelelsen fra Skanderborg Kommune.

Det er baggrunden for projekt "Bæredygtighed i børnehøjde", som for femte gang kører i foråret med deltagelse af en række daginstitutioner i Skanderborg Kommune. Mange institutioner arbejder med bæredygtighed hele året igennem. Disse institutioner går ekstra i dybden henover foråeret: Bakketoppen, Eskebækparken, Naturbørnehaven Græshoppen, Voerladegaard, Veng Børnehus og Viften.

Emnerne strækker vidt. Mange har tidligere haft fokus på affaldssortering og madspild. I år vil flere arbejde med rent og beskidt vand efter pædagogernes besøg på Skanderborg Forsyning. Og med påvirkning af grundvandet ud fra en ny pædagogisk og sjov plakat, som Skanderborg Kommune har fået lavet til alle daginstitutioner i kommunen.

En udstilling om daginstitutionernes arbejde med bæredygtighed vil komme rundt på kommunens biblioteker i forsommeren.

mj

Publiceret 25 March 2020 18:00