Lone Löwenstein fra Mit hjerterum og Chokoladefabrikkens Jens Juhl har taget initiativ til en fælles sang blandt byens butikker, der skal skabe opmærksomhed om den hårde tid, de går igennem lige nu. Foto: Grethe Bo Madsen

Lone Löwenstein fra Mit hjerterum og Chokoladefabrikkens Jens Juhl har taget initiativ til en fælles sang blandt byens butikker, der skal skabe opmærksomhed om den hårde tid, de går igennem lige nu. Foto: Grethe Bo Madsen

Butikker står sammen:

"Det er vigtigt, I husker på os"

Holder forbrugerne helt op med at bruge penge, så rammer det butikkerne dobbelt så hårdt

Af
Grethe Bo Madsen

krise Gader og stræder er blevet affolket og mange butikker er lukket ned for at mindske coronasmitten. Trods regeringens hjælpepakker er det en barsk tid for butikslivet og de fire cityforeninger i Skanderborg Kommune opfordrer borgerne til at huske på, at sidder de alt for hårdt på deres penge og glemmer at bruge dem, så rammer det det lokale butiksliv ekstra hårdt.

Overalt lyder opfordringen: "Husk at handle lokalt, også når du handler online - og køb lidt lidt mere take-away, end du plejer."

I Skanderborg er Lone Löwenstein en af dem, der har valgt at lukke sin butik, 'Mit Hjerterum', men det betyder ikke, at hun ikke har travlt. Hun er nemlig initiativtager til en sang, der skal sætte fokus den svære situation hun og mange andre butiksejere står i netop nu.

"Planen er at få en lille sang fra hver af medlemmerne af Skanderborg City-forening. Vi er alle sammen meget hårdt pressede lige nu. Der er ingen kunder og flere har lukket. Det er meget alvorligt. Sangen er ment som en gimmick til at få smil på læberne i disse alvorlige tider, men også for at gøre opmærksom på, at vi tænker på jer, kære kunder, og vi håber sandelig også, I tænker på os," forklarer Lone Löwenstein om initiativet.

"Sådan nogen som os"

Sangen, som de handlende sammen synger, er Poul Krebs' 'Sådan nogen som os'.

"Jeg har været i kontakt med Poul Krebs at høre, om det er ok, vi bruger sangen, og det er det. Vi har ændret en lille smule i teksten, så det passer bedre på situationen. En af de kommende dage skal vi i lydstudie og have klippet sangen færdig," fortæller hun.

"Det her er tænkt som et muntert indlæg i en dyster tid. Vi skal huske også at se det positive, det er forår, solen vender tilbage. Men det er selvfølgelig også en opfordring til vores kunder om at huske at bruge os. Lige nu og når det her engang er ovre."

Selvom Lones egen butik har lukket, så prøver hun stadig at finde måder, at holde gang i butikken, blot på andre måder.

"Vi kan jo mere end bare at stå i vores butikken. Jeg vejleder kunder i forhold til valg af tøj, og så kører jeg ud med varerne. Og passer tøjet ikke, så kommer jeg forbi og henter det igen. Og skal jeg ud et sted, og andre butikker har varer, der skal i samme retning, ja, så tager jeg også gerne deres varer med. Vi skal hjælpe hinanden," understreger hun.

"Det er simpelthen bare så vigtigt, folk bliver ved med at forbruge. Gør de ikke det, så rammer det os dobbelt så hårdt."

Morten Birch fra Skanderborg Optik understreger, at det er vigtigt forbrugerne ikke holder helt op med at bruge penge. Det rammer nemlig detailhandlen ekstra hårdt. Foto: Lars Wichmann

Morten Birch fra Skanderborg Optik understreger, at det er vigtigt forbrugerne ikke holder helt op med at bruge penge. Det rammer nemlig detailhandlen ekstra hårdt. Foto: Lars Wichmann

Hold hjulene i gang

Det budskab er optiker Morten Birch fra Skanderborg Optik længere oppe ad Adelgade fuldstændig enig i. Han valgte lørdag at lukke sin butik midlertidigt.

"Coronakrisen får utrolig store konsekvenser for os i detailhandlen. Men det er vigtigt, vi også forsøger at bevare optimismen," mener han.

"Jeg vil gerne appellere til forbrugerne om at tage et godt kig på deres by. Skal den overleve med de butikker, der er her nu, så er det altså helt nødvendigt, at forbrugerne ikke holder helt op med at bruge penge," understreger Morten Birch.

"Invester i de lokale butikker. Se på deres forskellige tiltag lige nu og støt dem, så godt I kan. Køb noget mere take-away, tjek Facebook og se, hvad dine lokale butikker har gang i. Køb gavekort eller klippekort. Hjælp os med at holde hjulene i gang. Selv små beløb har betydning nu. Det vil være en ufattelig stor hjælp. Vi er nederst i fødekæden lige nu trods fine hjælpepakker."

Publiceret 24 March 2020 11:36